Dekat2 due date apa yg akan berlaku dulu

Air ketuban yg pecah dulu atau contraction ya moms ? Maaf sy saja nak tahu sebab first time. Due date sy dlm sebulan lebih je lagi . Nervous sngt .. adakah pecah air ketuban dulu baru berlaku contraction atau contraction dulu baru la air ketuban ? #seriusnanya

4 Các câu trả lời

masa ank 1st, dua,hari sblm bersalin mmg dh de sakit2..shari sblm bersalin, turun show..terus ke hsptl bukaan baru 1cm tp doc suruh admit..esok pg kul5, pecah sndiri ktuban..sakit mkin kuat..kul6 tu dh slmt bersalin..yg 2nd ni xtau la plk mcm mana..baru 34w1d..ank 1st haritu 39w1d bersalin

Lain org lain pngalaman sis...sy contraction dulu, pegi hosp bru pecah ketuban..kak ipar sy pulak ttiba air ketuban pecah..takda sakit apa2 ttiba air ketuban keluar...tp apa pun klau turun darah, pecah air ketuban, terus ke pac ye..

setiap org x sama.. tanda nk beranak.. wlupun dh beranak 5 6 kali.. jd awak alert sj dan ingat blk apa yg misi pesan.. dlm buku pink misi dh tulis.. blh baca.. klau ada rasa salah satu tanda.. terus pergi hospital..

sy ank 4org sblm nie.. smua contraction dlu.. air ketuban da smpai hspital bru doc tlg pecah kn.. biasa sy mmg akan kluar tanda darah cmpur lendir mcm tu.. g hspital da ada bukaan 2cm cam tu.. mmg kne tahan wad trus..