Alahan anak pertama

Trimester pertama normal ke badan lemah², tak larat berdiri lama rasa nak baring dan tidur , kepala sakit dan tak selera makan nasi?

28 Các câu trả lời

iya. 1st trimester ni lah paling melemahkan. badan xlarat,pdhl xde alahan pon. sakit itu ini,mlas,penat bdan.perut sakit. hehehe. 2nd trimester slow2 hilang. and yes nasi lah paling rasa xde selera nk telan. tp nk xnk,kena mkn ye ibu. gnatikan dgn mee, kuetoew or bihun. jgn bg perut kosong

Lain orang, lain pregnancy journey dia. Tapi nak share, saya pun 1st trimester sangat teruk. Setiap kali makan, muntah. Sampai kena masuk air 2x dekat hospital. Tapi alhamdulillah, masuk 2nd trimester, semuanya makin okay. Jangan risau ya mommy, banyakkan rehat okay :)

normal sis...sy pon mngalami benda yg sama...baring ja mesti trtidur 😅😅 mkanan ada yg blh mkan...ada yg xboleh....bab nk keluar paling mlas.. suka duk kt rumah..biasa pntng diajak kuar....sy la org yg paling happy...ni trbalik plk 😂😂

macam saya dulu , alahan truk ,.macm ni lah , ingat aritu , sampai jatuh jatuh 😂punya lesu badan tu , nasi lagi lah , tak sentuh sampai masuk 3bulan baru cari nasi , kalau tak asyik makan roti , maggi ja , ahahaha normal yunk 🥰take rest

saya pon rasa bdn lemah2..p beraya pon asyik nak balik rumah..xboleh singgah lama2🤣..asyik mengantok..dan nak baring..lepastu asyikkk laparrrr..asyik nak mkm...org lain xdak selera mkn, saya jadi selera mkn pulak🤣...

Ye normal sis, saya awal kehamilan dulu banyak tdur baring je, smua jadi malas. Makanan kne try and error apa yg boleh masuk. Banykkan bedrest ye sis time awal2 ni 🥰

depends pada org sis...mcm saya pla masa TM1 asyik kuat makan jeee...pastu badan xbleh rehat kejap ada je benda nak buat...pastu suka bsenam..suka bjalan jalan...rasa mcm bukan mgndung😅..

btol tu mula 2 rasa malas je nak mkn nasik pun tak larat tak dapat masuk kalau benda lain laju je sebab suami marah baring je kalau petang tu rasa nak demam mandi pun malas jadi nya

Ye saya mcm tu, sepanjang 1 st trimester tu la tak keluar. Duduk je rumah. Kerja tetap pegila. Sbb kalau keluar bukan sejam dua. Berjam2 mcm pegi mall. Mmg tak tahan rada nak pitam je

Normal sis..sy masa 1st trimester x selera makan nasi n sakit kepala n berat semakin kurang..masuk 2nd trimester selera mkn nasi dtg balik dan skrg 3rd trimester naik 11kg 😃