Preggy Mommy

Nak tanya , normal ke kalau trimester pertama kehamilan berat badan turun sebab kurang selera makan sebab alahan ?

25 Các câu trả lời

Normal. Biasanya 2nd tri nt berat akan naik semula. But depends on pregnancy, coz ada mommies yg alahan & kurang selera mkn smpy nak masuk 3rd tri jugak.. tu yg jenis alahan teruk la smpy kena drip air kdg tu kena warded jgk.

Normal la tu . Saya sebelom preggy berat 50 , bila dah alahan terok turun berat jadi 44 , kandungan masok 4 bulan baru ade selera sikit2 n naik laa sekilo lebih beratnya teros kena bising dgn nurse 🤷🏻‍♀️

Aduh... Sy first trimester terus dh naik berat. Mmg ada morning sickness and rs nk muntah bila makan, tp make sure mkn mn yg boleh juga. Sbb nk make sure baby healthy

4y trước

Tq sis . Sharing yang amat bermanfaat 👍👍

Alahai. Dah kurang mkn mmg la berat turun. Kena mkn juga. Masa ni penting sebab embryo perlu zat.. nnt x cukup zat. Embryo mengecik blh jadi keguguran.

4y trước

Huhu . Tu lh , sy pun drop berat . Saya takde pengalaman lagi , anak pertama . Tu sebab saya bertanya pendapat ibu2 yang dah berpengalaman . Sebab saya bimbangkan keadaan baby yang masih kecil . Lagipun saya masih muda , nikah 30/11...24/1/2020 cek positif pregnant .. btw sis , terima kasih atas nasihat 👍

Sya sblm pregi 52kg lps tuh naik jg 54 kg skrg 9weeks memang tak lalu makan tngok makanan pun dh mual tp nasib baik ny tk muntah

Normal, sy drop 5kg dlu. Lps 15w, alahan kurg sy constantly naik bdn. Skrg nurse dh bising sbb naik skilo smggu. Nsb x sgkut gula.😣

4y trước

Huhu . Tu lh , sy pun drop berat . Saya takde pengalaman lagi , anak pertama . Tu sebab saya bertanya pendapat ibu2 yang dah berpengalaman . Sebab saya bimbangkan keadaan baby yang masih kecil . Terima Kasih Sis

normal. sy dulu mkan muntah mkn muntah smpai turun 2kg. masuk trim 2 alahan hilang makan mcm biasa balik. siap mengidam mcm2.

Sebahagian org je kot... sy masa buka buku pink 36 je berat.. lpas tu setiap bulan naik sekilo jak.. skrg 34 weeks 50kg 😂

3y trước

sebelum mngandung berat sis brapa?

sy xmengalami tp tgk pd kwn2 len, agk normal.. nnt dh msk 2nd trimester selera mkn dtg blk n kene ctrl mkn mase tu..

4y trước

same2 sis

Normal. I tried to diet for years tak jadi, but during first trimester 54kg Turun ke 48kg 😅

4y trước

Hahahahah thank you!