Hai ibu2 sekalian. nak tanya ibu2 sekalian. Normalkah berat badan ibu mngandung maintain saja?

Tentang berat badan

11 Các câu trả lời

Saya time preg berat turun mendadak 15kg sebab alahan. Lepas perut 3bulan dah tak alah tapi berat taknak naik. Nurse semua risau sebab lose weight pastu berat tak naik sampai kena refer pakar. Takut baby kecik. Sekali alhamdulillah baby keluar sihat. 2.96kg. Jadi mummy jangan risau. InsyaAllah okay okay saja

4mo trước

bnyknya hilang 15kg. dari berapa kg tu?

normal sis asalkan berat baby naik. sy masa pregnant beberapa bln lps pun ada 2 3 bln jgk berat maintain tak naik². nurse dh susah hati. dia takut tumbesaran baby terganggu tp bila scan baby elok je membesar. mak dia je berat maintain sbb mkn terlebih sikit je muntah. kena mkn sikit² tp kerap

4mo trước

2 bulan lebih saya alami alahan ... ni bulan ke 3 sudah oke lah sis🥰 tunggu nak check up nanti tengok berat badan naik ke tak.. sebab risau juga.. tak pernah MCM ni ...

Saya pun susah naik berat, sebelum pregnant lagi laa susah. Dah pregnant ni berat saya cuma naik beberapa kg je. Pernah laa sekali je berat naik mendadak. Pastu setiap kali check up naik dalam 200g - 500g je. Tapi Alhamdulillah berat baby seiring dengan usia dia

4mo trước

sebelum ni preg yg ke 3... mmg naik 2kg kalau check up .. tpi yg ke 4... susah betul nak naik

sya masa trimester satu berat turun sbb alahan NI nk masuk 5 bulan berat Masih maintain tak naik lag ..elok jugak X Naik sbb sya obesiti 😂 Kang Naik sikit je tk pasal2 kena cek bp 2 Kali seminggu 😂😂

Sy ssh naik berat badan juga, klu x turun, maintain. Doctor pksa juga utk naik berat sikit, hjung2 pregnancy tu naik jugala. Sy byk mnum susu. Tp depends juga dgn keadaan kandungan sis

tq mummy.. sebab takut juga.. sebelum ni anak ke 3... mendadak je naik berat badan saya... tapi kalini pregnant ke 4... MCM susah je nak naik berat badan.. kalau naik pun 100gram

Sama Kita sis,risau jua ne tp baby aktif betul terasa sda gerak2...sy sebulan sda xpndai Naik,nak kata diet alohh FASA mual sda lalu skng ne fasa makan saja🙈

4mo trước

sebab sebelum ni memang mendadak naik berat badan... preg yg 4 ni... terkejut pulak maintain saja... kalau naik pun 100 gram.. sekarang nak masuk trimester kedua ok lah dah boleh makan...

Saya naik mendadak berat badan tpi baby okay jee berat dia . Mak nya yg melambung lambungg huhuhuhu risau jgk gdm kan

Normal je sis. Saya before ni 3 kali checkup maintain je. Pastu puasa turun sekilo lepas raya naik 3kg terus.

4mo trước

harap2 naik ujung bulan ni 🤭 sebab lepas minum air gula

Saya pun sama sis. First time mom. Takut pulak baby tak membesar 😅

4mo trước

🤭 saya kalau berat naik takpe.. ni tak maintain je... 60.1 kdg tu 60.3