boleh makan durian tak?

Sye baru masuk 20 weeks...dh boleh makn durian ke belum ye...m.i.l x bgi makn die ckp Sebb baru lagi...tapi Sya dh terasa kt tekak dh ni Smpai mimpi2....??...

28 Các câu trả lời

boleh awk . seulas 2 utk lepas ngidam . sy mkn masa 14 week aritu skli . sbb ngidam . ikutkan sy tak mkn durian langsung . tp sian pulak baby nak . sy mkn seulas dgn penuh rasa positive 😂 okey baru tahu sedap . tp taknak lagi

Kita pun haritu baru few weeks mengidam durian. Makan jugak seulas nak bagi hilang ngidam. Ni pun masih dlm pantang durian lagi sebab semua kata panas so bahaya utk baby. Nangis setiap kali tgk org jual durian tepi jalan 😅

5y trước

Ahahaha itulah

Boleh rasa seulas sikit..nanti kempunan susah pulak..🤣..20weeks tu dah kuatbdah, sy 20weeks berani makan seulas..sekarang dah 34weeks berulas2 makan..Alhamdulilah, ok..tengok ketahanan mommy..

5y trước

I pun anak 1st..tali mak i kata makan jelah..tapi berpada2..tapi i makan sampai xhengat..🤣

Tak boleh mkan ke??sya baru 4weeks..hari2 mkn durian..sbelum tahu mengandung mmg mkn tk ingt dunia...tp alhamdulillah..tkda apa2.. Lepas nie kena pantang laa😅

5y trước

Tulah...Sya tengok kawan2 yg baru pregnant pon mkn ok je...heheh...

Saya ari tu pnh mkn bubur durian mmg pkt btul bubur drian mkn gn pulut plk tuu ..pstu dlm 10 mnit dh mggil2 dh mk sye ckp bdn sye x thn stgh org thn je bdn .. stgh org x thn

5y trước

Tu yg Sye takut nk MKN...xpew lah dh jamah tadi ...buat syarat je...hehe

Boleh sis...Ambik syarat je mkn tu seulas dua...Utk hilngkn mngidam..Sye msa fasa prtma mkn mcm tu...Tpi lma2 tgk ok je bby smpai sebiji pulun hehe

Saya hantu durian. Pntang musim dtg. Tp sejak mgndung sy puasa durian 😅 Smpai skrg ank 8bulan. Ank pula mnyusu bdan.. Risau mkn seulas jd sbiji..🤭

Sy 19w..smlm mkn durian 2 ulas..isi penuh..puas ati..hihihi..tp sblm ni pun ada mkn jugak durian tp dlm kadar minima..alhamdulillah okay..

saye 26w.. mkn seulas jerk.. tp perut mngeras semalaman.. tobat xnk mkn lagii.. tp mase ngndung ank 1st..ok je plak balun durian sebiji..

Saya 10 weeks. Byk kali dh makan durian. Tp tk banyak lah. Setakat 3 4 ulas tu takdak masalah kalau nk makan. Lepastu minum air banyak