cara nak tambahkan susu badan

Sy tengah berpantang hari ke 24..makin hari sy rase mcm susu makin drop..sy dah minum banyak air masak,dh minum milkbooster,sy dah pam ikut jadual tp bile pam je msti dapat 1-2oz je..kenapa ye??

18 Các câu trả lời

mybe puting tersumbat jd susu tak keluar betoi2. mandi air hangat, demah breast dgn towel y rendam air suam2 pns bg pori kt nipple terbuka or cari bidan yg pndai urut bhgian breast bg bnykkn susu. kalo pam kerapkan 2 jam sekali n pam 20min tiap breast nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai😉 https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7

Mula2 mmg camtu..saya pun cmtu..masa pantang, pam susu cm x byk. Tapi bila anak dah msuk 2 bulan, susu akan bertambah sndiri ikut keperluan dan kekerapan anak susu. Smpai bengkak. Tapi teruskan dgn cara pemakanan n usaha y awak buat skrg. X perlu risau and stress sgt. Kdg2 tu pun salah satu punca susu kurang. Asyik cakap n pikir susu skit. Jadi susu pun produce sikit

4y trước

sis minum kopi ape yer?

Baby kalau tak merengek , rsanya baby kenyang la tu Saya mula2 fikir mcm tu juga , tp nurse ckp emosi mom mempengaruhi penghasilan susu ibu , jdi sis kena happy2 je Dan try mkn kurma + minum susu Saya dulu tk ambil milkbooster pun , alhamdulillah berjaya BF smpai 2 tahun tu pun sbb anak saya stop sendiri

Xtau sis. Mungkin dah cukup utk demand baby tak? Saya pun xdpt byk. Dlm 1-3onz je. Tp "tangki" susu cepat penuh blk dlm tempoh 2 jam mesti bocor. Cukup je utk feed baby saya umur 1 bulan. Sy x ambil apa2 milk booster. Just selalu feed bby or pam bila dh bocor atau bengkak susu masa bby tidur.

sye pun susu kurang. macam2 dah try makan. milkbooster pun dah try. mungkin sye kurang minum air masak. tapi mmg kena positif yg susu cukup utk baby

5y trước

Nie mmg sntiase pk susu cukup je utk babyy..sy try ubah permakanan lahh plak

Makan sup lobak putih, minum horlick, susu kurma. Mindset kena set susu ada sis, susu ckop untuk anak baru susu banyak insyaallah 😘

miklbooster tu mitos sahaja, mindset. kalau nk tambah susu makan buah banyak2. saya dulu pun mcm tu bila pump1-2 oz je.

Dah ckup untk bby tu sis sekli minum bnyk tu xpe t lma2 susu akn bertmbh cuma jgn stress n pk positf selalu

Minum horlick, mkn kurma, sup lobak putih dan dlm masakan pntg cube buh halba. In sya Allah susu banyak

Bertabah sis. Banyakkan deman dengan anak. Stay positif. Jangan fikir susu tak cukup. Kerapkan baby minum.

5y trước

Sama lahh nie.. Bape banyak kali dah nangis².. Anak pulak prolonged jaundice so kena banyak minum susu bg dia berak ngn kencing banyak².. Itu yg kadang² stress jgk