Susu badan

2hari lepas breast sy bengkak .. tapi dah settel bab tu then smlm pagi last sy dpt pam susu 5oz . Lepastu sampai harini susu sy mcm tkda .. sy cube pam tp 1oz pun tak dpt . Jd sy pelik kenapa jadi mcm tu sedangkan sy bg susu & pam mcm biasa .. sy pelik sgt2 kenape susu sy tiba2 drop mcm ni . Mlm td anak sy merengek je sy rasa dia tak cukup susu . Selalu dia minum 3 ke 4oz .. Ade tak ubat tambah susu jual di farmasi ?

4 Các câu trả lời

1. Mummy jangan biarkan breast bengkak.. If breast bengkak, bila dah pam.. Air susu yg mummy dapat is foremilk bukan hindmilk. Kalau foremilk mmg baby akan kerap menyusu sbb xdapat hindmilk. 2. Jangan kata xcukup.. Set kan kat minda susu cukup utk anak dan fikir susu byk. Jgn stress dan jgn down. If mummy down, susu mmg akan skit. Mindset tu penting. Nak tambah air susu makan anggur hitam, kerap buat sup2... Kalau sy prefer sup betik muda + anggur hitam mmg melimpah ruah air susu. Malas juga.. Bykkan minum air suam + horlick mummy minum.. Ini booster air susu. 3. Jangan sesekali pakai apa2 ubat. Tkut nnti first2 mmg dpt susu melimpah ruah.. Ending dia kita xtau. Mungkin buat susu makin drop dan kering.

Hi mommy. Anak tak kerap menyusu ke? Kalau dah kena bengkak susu memang akan drop. Saya pun pernah alami. Cuba bagi direct feeding. Kadang direct feeding cukup je. Cuba guna power pumping. Mommy kena banyak minum air. Kadang makan milk booster atau ubat tak menjadi tapi boleh try minum air rebusan kurma merah, longsn cina. Boleh dapat di kedai herba cina atau pasaraya kadang ada

Saya pernah alami . Bila bengkak susu then pump dgn kuantiti banyak akan jadi mcm tu . Then sepatutnya 4 jam sekali pump , over pump pun punca jugak . Minum milk booster serta boleh panggil bidan untuk balik breast . Mindset pun jangan stress . Relax jaa InsyaaAllah meriah balik .

xyah beli ubat. pg urut boleh. mkn kurma boleh. mnum air barli boleh. mkn red dates pon boleh. kalau ikut org dlu mkn pucuk betik.