Bsp (gula Dalam Darah)

Sy skrg 25week... Sy ada kencing manis semasa mengandung(sebelum tidak ada or familys history pun tak ada) ..... Setiap kali check gula time prebreakfast je tinggi walaupun control diet.... Skrg doktor sarankan sy utk ambil ubat kencing manis... Ada tip atau pendapat untuk turunkan gula?

Bsp (gula Dalam Darah)
38 Các câu trả lời

Malam kurangkan makan makanan manis.. Lepas tu minum air masak je.. Kalau boleh lepas pukul 8 jangan makan ape2 lagi.. Kalau lapar makan biskut je.. Memang tak akan bacaan bsp. Saya dulu selalu macam ni. Dan bila dah makan memang minum air banyak supaya bsp tak tinggi.