Stress Boleh Menyebabkan Ruam Gatal!

Jangan main-main ya, mommies! Nampak mcm mustahil tapi ya, stress pun boleh buat kulit anda naik ruam gatal!

Stress Boleh Menyebabkan Ruam Gatal!
18 Các câu trả lời

𝘀𝗮𝘆𝗮 𝘀𝘂𝗱𝗮𝗵 𝗮𝗹𝗮𝗺𝗶 𝗻𝘆𝗮...𝗺𝗲𝗺𝗮𝗻𝗴 𝗴𝗮𝘁𝗮𝗹 𝘁𝗮𝗽𝗶 𝘀𝗲𝗸𝗲𝗷𝗮𝗽 𝗷𝗮 𝘀𝗮𝘆𝗮 𝗿𝗮𝘀𝗮. 𝗸𝗲𝗻𝗮 𝗷𝗮𝗴𝗮 𝗲𝗺𝗼𝘀𝗶 𝗱𝗮𝗻 𝗷𝗮𝗴𝗮 𝗸𝗲𝗯𝗲𝗿𝘀𝗶𝗵𝗮𝗻 𝘀𝗲𝗽𝗮𝗻𝗷𝗮𝗻𝗴 𝗺𝗲𝗻𝗴𝗮𝗻𝗱𝘂𝗻𝗴 𝗻𝗶

sy mengalami ny skng..sejak dr pantang..Hari ke10..ingat Kan allergic dgn mnyk Urut confinement lady tp makin berlarutan..g kecemasan dpt injection br lega gatal..sejak tu X Leh pkai sokin..X Leh pkai bengkung..ia akn berpeluh..mgkin sbb panas jugk..ingt kn dh X gtl tp masihbad smpai hr Ni..sy on piriton dan mkn bl rse X thn sgt gatal

laaa, jadi sekarang ni sy stress ke? tapi takde buat benda apa² pun boleh jadi stress ke? sebab pregnant sekarang sy banyakkan duduk atas katil dengan je tu pun boleh stress ke? adakah sy macam kucing? makan tidur boleh jadi stress? 😬

msuk minggu ke 8 start muncul merah² gatal. Masa tu bru start consume ubat dr klinik, zincofer. Nk kata stress, xda juga. mngkn perubahan hormon.

sya tdak stress..tapi ruam tu tetap naik..wlaupun sdah jaga kebersihan yg sptutnya.. maybe sebab hormon?

macam sya la ni heran juga pandai naik ruam,, rupanya ini ada kena mengena dgn stress,

saya selalu naik ruam gatal mcm kena gigit nyamuk.. macam mana ye? sesapa boleh share

Betul, tiap kali stress mesti saya naik ruam gatal pada tangan

3d trước

ye sama cam sya...klau stres x ckup rehat..mesti naik ruam atau cam alahan

Sy mcm ni la, kalau tak ckup rest mesti naik ruam bahagian perut gatal2 😢

btol..sya lpas bsalin ank ke6 ni..kerap naik ruam bru² ni 1badan.