Bersalin Semasa PKP

Sy nk mtk pendapat.. Kot2 ade rakan2 dlm ni bole bg cadangan.. Begini.. Sy dijangkakan bersalin 29jun ni.. Masalahnya, andaikata PKP xhabis lg, cmne sy nk balik bersalin, berpantang di JB (Sy menetap di Taiping)? Ni adalah anak pertama, kami suami isteri xde pengalaman, dan xde ahli keluarga atau saudara mara di sini. Mohon pendapat ye.. Tq..

13 Các câu trả lời

Akak dari ank first smp dah nak masuk ank ke 4 skrg dah 34w..mmg tak pernah balik kg bsalin..stay jb jugak kg kat tganu..seronok pantang sendiri suami yg jaga 😁...cuba call balai polis tanya mcm mana sbb skrg mmg tak boleh rentas negeri..kot2 ada rezeki awak boleh balik bsalin kat kg

4y trước

Suami akak pun dari tak tahu apa2 lah jadi tahu..lagi ank first sama2 zero..lelama ok lah dah biasa😁

Pegi balai buat surat tgk. Tpi xtaula polis nk bg ke tak. Sy pon engt nk balik pantang kt rumah mak sndri tpi pkp pnya pasal kna pantang kt umah mertua. Pdhal rumah dkt ja dlm kedah jugak. Pokok sena dgn kulim. Redha jalah 😣

4y trước

Trpksa brsabr..

Saya ahad ni nak blk brsalin dan brpantang di perlis dari perak..smlm suami dh p balai..esk akan dpt surat..byk surat kna bt..surat nak blik bersalin..surat suami nk dtg cni blk nk kerja..harap dipermudahkan urusan kita..amin

4y trước

Smoga d permudhkn..

Kawan saya bersalin di KL pada 17 april (PKP masih berkuatkuasa masa ni dan tiada kebenaran rentas negeri) dan berpantang di Kuantan dengan cara pergi ke balai polis berhampiran utk dptkan kebenaran rentas negeri

Jngkaan bslin sya plk 6.6.2020.blm lg bli apa2 prsdiaan utk mlhirkn bby,blm bli pkaian bby,,sbp mshlh pkp sush nk kluar pkn ke bnk dn bli kprluan persdiaan utk brslin.

4y trước

Trima ksih saranannya sis..😊sya dh pn kluar utk mmbli kprluan bayi sya bla lhir nnti..alhmdulillah..

Saya duk sepang tapi bersalin dan berpantang kat Melaka di rumah mertua..boleh dapatkan surat pelepasan di balai polis berhampiran.. Tunjuk buku pink..alhamdulillah lepas

Inshaa allah puan bole balik..sebab cousin saya baru je kepas melahirkan baby..dia dibenarkan pulang semasa pkp dijalankan

Cuba minta surat kebenaran rentas negeri kat balai polis. Tapi atas budi bicara polis juga la kot.

Boleh. Rentas negeri ad date dia.. guna apps or minx surat polis. dah pkpb ni longgar..

Sis 29 june...sy 6june..yg sy bole hya berdoa mak sy dtg cni jaga sy time pntang...