Ectopic or Early pregnant

Sy nak tnya . Sy mengandung 6week, check upt 4kali semua double line.. scan dekat klinik swasta xnampak.. rahim kosong .. dr suspek ectopic. Terus refer kecemasan gov.. bila repeat scan.. xnampak apa2 yg menunjukkn ectopic.. cuma rahim kosong, tapi dinding rahim dah tebal. Bacaan hcg 49 sahaja . Selepas 48jam naik ke 79 je.. dr repeat upt still double line . Normal ke ? Ectopic ke early prgnant ? Sy risau, dan ini anak pertama . Tanda2 hamil smua ada.. lagi 3minggu sy kena repeat scan dan hcg. #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

4 Các câu trả lời

In Sha Allah itu cuma early pregnancy. Belum 6 week tu kalau hcg 49, mungkin persenyawaan lambat. Saya dulu ectopic almost 6w dah sakit kt perut kiri. Bacaan pun lebih 1000 dah terus kena operation. Saya buat di swasta proses dia sgt cepat sebab dah ada tanda2 ectopic yg terang lagi nyata

11mo trước

Terima kasih ya sis.. lega sy rasa. doakan yea . terima kasih bnyak2 sbb komen

6week sy pon xnmpk lg sis..repeat lg 2 week..selagi kantung tu dlm rahim xpe..try pergi swasta lain..kdang2 mesin diorg lain2 kecanggihan nya..sy pon g 2 klinik..nmpk lain2 dua2..cuba pergi scan dlu swasta byk tempat..kalau g hospital kan lain plk jdi nya

11mo trước

okay sis.. terima kasih yea

Kemungkinan masih awal je lg..doa baik2 moga bukan ectopic..ectopic sakit dan akan bleeding..scan tvs ke biasa?

11mo trước

situasi sis Sama cm Saya ... upt double line tapi scan kosong kantung pun xnmpak .. scan dua kaedah da buat . repeat scan 2mnggu Lagi ... Klau ikot kandungan Saya da 8 minggu

Bertenang dan doa.. Nnt cek lg ikut saranan doktor ya

11mo trước

Terima kasih yaa. 🌹