Breastfeeding

Hi.. sy nak tanya, kalau dirumah anak kurang direct breastfeed, kita kena pam juga ke? Anak dh 1 tahun 3 bulan.. bila kita offer dia direct breastfeed, dia tolak sebab dah kenyang dgn makanan.. dia banyak makan dan minum air masak.. susu dia kurang.. takut susu drop 🥲

3 Các câu trả lời

Hai. Pediatric ada bagitahu bila anak dah start makan memang keutamaan makanan dan air selain susu. Susu tu dah jadi sampingan. Since anak puan nak makan Alhamdulillah okay. Minum pun okay. So susu puan boleh je pam tapi tak perlu kerap macam dulu. Mungkin 4/5 jam sekali tapi tengok demand anak juga. Anak minum susu 3 kali pun dah cukup

hi awak. awk boleh banyakkan nutrisi dlm pemakanan baby. sbb baby dh mkn mmg akan kurang menyusu. susu bukan lagi keperluan utama baby. jgn risau okay. kalau nk maintain susu badan jugak. mmg awak kena pam if baby xnk menyusu. kalau gap terlalu lama sgt boleh menyebabkan susu bdn kita drop

alhamdulillah kalau dia nak makan...kene pelbagaikan mknn dia supaya cukup nutrisi