pening dok pikir

Sy mengandung dlm masa yg sme sy ade kencing manis... So maknn ap yg blh kurgkan gula dlm bdn... Sbb stiap mnggu kene biat bsp.. Result pgi sllu truk

9 Các câu trả lời

Ini tipsnya bg yg tak bole kawal pemakanan sgt. Sehari sebelum buat bsp tu dh start tahan diri makan benda manis, no sugar at all. Amalkan suku suku separuh yg dietician sarankan, mcm saya masak tumis isi ayam dgn sayur sekali, guna ikan bilis/limau sbgai penambah rasa. Tak guna garam & gula. Makan dgn buah epal/jambu. Air kne minum 2L sehari, dh makan tu mnum air banyak2 bagi cepat lawas, exercise pun sama, Jalan rilek2 pun dh ok. Hari buat bsp pun buat benda yg sama, insyaAllah okay bacaan sebelum selepas. Dan Jangan tido sgt siang nnt bsp tak cantek 😝

Masa mengandung dulu pon saya macam awak. Setiap kali bsp mesti pagi je yg merah. Macam2 cara saya dah buat nak turun kan bacaan pagi tapi tetap merah bacaan dia. Tapi tak tinggi sangat la paling tinggi pon pagi 5.4 macamtu but still merah. Last sekali doktor pakar suruh cucuk insulin waktu malam je sekali. Doktor cakap sebab hormon kita. Relakan jela kena cucuk hari2 asalkan baby sihat

4y trước

saya mcm ni skrg mlm2 cucuk insulin bacaan tinggi selalu tinggi

Saya pun kncg manis juga ms prgnt..sy byk minum air masak..klu minuman lain, sy ambil tanpa gula..air yg bergula smua sy tinggalkan. dh x minum dah.nasi dan lauk plk ikut sukatan suku2 separuh..alhamdulillah bcaan bsp sy pun semakin baik.

Lepas mkn minum air masak bnyk2, insya Allah bsp cantik... Sy mengandung ank ke 3 n 4 dua2 sangkut diabetis, amal 2 je bsp ok x yah mkn ubt or insulin... Cuma ltih sikit la duk p toilet kerap tp xpe penat ckit asal bsp ok

sy last mkn 8 mlm sblm buat bsp..hri sblm bsp mmg x mkn mknan bgula atai manis.buah pn sy x mkn.smala hri buat bsp sy x ambil yg manis2.lpas mkn buat senaman kit spt myapu ke,jln2 dn elakan tdo pas mkn.

makan malam selewat2nya sebelum jam 7,byk kan minum air masak. makan nasi suku suku separuh. insyaAllah boleh kontrol gula. kurangkan air bergula.

Jangan terlalu jauh jarak mkn waktu mlm TU... Cth pkl 6 dah x start mkn... Sbb bdn akan menghasilkan gula sdri.. sbb tu bsp pagi tggi...

jgn minum air manis..nasi kurangkan, banyak makan sayur ye.air ksong kena minum banyak

Klo buat bsp.. Last mkn 7mlm utk dptkn result 8pgi cntik.