Scan 10week tak nampak janin dan jantung 🤧

Hi, sy dah 10 week 2 days harini, jd buat pengesahan kehamilan d luar. doctor tu kata tak nampak apa². dan dia kata ada sesuatu dekat rahim sy. upt masih positive 😭 tp dalam rahim tak nampak janin dan jantung . ada tak ibu² experience mcm sy? sy risau sangat 😭 last doctor tu kata "mungin luar rahim" . sy jd sedih sgt.#bantusharing #advicepls #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Sama pengalaman first pregnancy saya. Situasi macam tu juga dan saya minta klinik yang sama buat referral letter. Lepas tu bawa scan report dan surat tu ke hospital dan terus proceed rawatan susulan dekat situ. Apa2 pun kena sentiasa positif sampai la betul2 confirm keadaan kandungan kita.

2y trước

mcm mana kandungan puan lepas tu ya? membesar dgn sihat tak puan? sy dah bwa referral letter td tp dorg suruh dtg lg 2 week. risau sgt tp sy langsung takda spotting langsung

Pergi scan dekat tempat lain pulak. Mintak 2nd opinion. Moga dipermudahkan.

2y trước

Saya pergi scan kat klinik swasta. Dr scan xde apa2 kantung pun x nampak. Tapi rahim mengembang Dr kata. Dr buat surat rujuk KK. Pergi KK kena scan dari bawah, baru nampak jelas kantung dan jantung baby 🤭. Pikir yang baik2 ya. In shaa Allah ada rezeki 😘