Tidak bersama suami

Sy da lama tk bersama suami, dr week 28 n skrg da week 36. So sy nak tau kalau da lama tk bersama, akan ada kemungkinan ke akan susah nak bersalin nanti

16 Các câu trả lời

Tak pun awak.. sy anak 1st takda nafsu bersama, bersalin czer sbb air ketuban kurg..jantung bby drop.. Anak 2nd, buat lah segala tips mak nenek, berjalan banyak, senaman jalan itik lah, squat lah, bersama suami lah apa lah kan.. last2 bersalin czer jgk sbb low progress.. Mmg tak dapat normal sbbnya serviks jenis tebal & mmg payah utk ada bukaan.. so semuanya bergantung kpada seseorg.. don't worry okay

xad laa sis....xad kaitan pun....cume bile dh dkt due tu air mani suami bleh mmbntu mmbuka lagi jln utk brsalin....klu sis xbrsma bleh je cuba buat exercise xpun kerap brjln n buat squad utk mudahkn engagement kpls bby btol msok tulang pelvik....bola gym pun bleh jgk sis....last cube stiap kali sujud tu sujud lama2 pun bleh mnbntu sis jgk nnti😊 jgn risau ye

atas pengalaman saya bersalin 2 org. genap 37w saya bersama dgn husband. dua² lahir 37w3d. anak pertama, hari ni bersama esok dah bersalin. contraction tak lama 1jam saja. ank kedua, lps subuh bersama, kul 10pagi dah 3cm. contraction 10-15min je dah kuar seketul 🤭

11mo trước

wahh mudahnya proses bersalin..

Tak semestinya... Banyak perkara boleh mudah bersalin dan yg paling penting, usah berharap apa jua tips yg kita buat untuk mudah bersalin, akan jd mudah bersalin. Boleh jadi sebaliknya dan bila tak jadi mudah bersalin, kita kecewa, stress... Sedangkan, semuanya dgn izin Allah.

11mo trước

Sis maaf tnya? Miss V bengkak? Kenapa ya?

Takde la dear. Based on my experience, 2 of my pregnancies, i tak have sex pun. And both pregnancies i bersalin normal. Alhamdulillah. Untuk permudahkan bersalin tu, kena rajin baca cara meneran yang betul, exercise, berjalan dll. Take care semoga dipermudahkan urusan awak nak bersalin nnti

11mo trước

rajin makan durian/nenas tua atau rajin pancing baby dengan memainkan puting susu kita.. insyaallah baby akan terpancing untuk contraction. bukan sex sahaja yg dpt memancing contraction baby

Saya pun jarang nak bersama suami ni. Suami ajak tapi saya taknak. Mood nya tak ada😂 tapi alhamdulillah saya bersalin normal cuma kena gunting je sebab teran teran tak keluar😂 37week bersama, seminggu lepas tu perut sakit contraction nak beranak. Tu pun saya bersama sebab nak buka jalan

Tak susah bersalin pun. Cuma air mani suami boleh percepatkan bukaan jalan. So sakit contraction tu tak lama la. Kalau tak bersama pun ada je orang yg bukaannya cepat tp ada juga orang yg bukaan lambat. So kalau orang yg jenis bukaan lambat tu bersama suami, kiranya membantu juga lah

saya tunggu due ada bersama suami and buat senaman kupu2 tu tapi 2 hari jugak la menahan contraction😅 bukaan sgt sgt lambat.. boleh je kalau nak buat tips2 tu semua.. selebihnya banyakkan serah pada Allah.. btw saya doakan semoga awak mudah bersalin nanti.. Aamiin

I lagi la dari dpt tau pregnant 4w smpai skrng 28w xbersama suami lagi. Sbab prnah history keguguran, husband pun risau apa2 jadi. Katanya tunggu nak dkat due baru la on balik katanya .

11mo trước

Sy ingt sy sorg je cmni.. 🤣🤣

tak la, mitos je tuh . just org la ckp kalau makin dekat due ,makin kerap bersama, utk senang kot n satu lagi, kesian kt husband la, nak tahan lama. tambah time pantang lagi. 😅 .