Bersama suami ketika mengandung

Bila boleh start bersama suami? Perut da 5bulan tapi masih takut nak bersama sebab takut bleading.. huhu… suami ok tp kesian pula suami, setahu sy makin sarat boleh kerap untuk senang bersalin… ada cara ke untuk nak elak ada bleading😅… kalau bleeding lepas bersama boleh kan pergi klinik swasta je?last bersama suami start sy tahu sy mengandung.

7 Các câu trả lời

sy msa mula2 thu mengndung tu mmg ada brsama dgn suami,tp terkejut tgk atas cadar ada darah merah...lepas pd tu mmg sy xde brsama dgn suami dh...suami sy pun faham,dia sendiri pun tkt n terkejut tgk ada darah...lgi pun sy ada kluar spotting²,kndungn dh 20weeks still ada kluar spotting²...mmg doc x galak kn untk brsama atas sbb² tertentu,n doc bgi thu msa scan uri dkt bawah,kepala bby pun dkt bawah,so doc x galak kn brsama...

boleh aje sisss..xde masalah..jgn abaikan suami..sy bersama since 4week lagi..takde issue..janji jaga hygiene bersama..cuci before n after..Cari position yg sesuai..alert kalau Ada discharged darah or spotting..or cramps terlalu sakit..yg penting info suami jgn hardcore2 sudah..communicate yg penting..enjoyyyy

start drpd awal pregnancy pun mmg boleh je sis bersama. cuma klu yg awal2 tu ada bleeding/spotting mmg dr akn suggest utk x bersama dulu smpai dh xde spotting. lepas pd tu ok je no problem. cuma berpada2 lh hehe. pastikan mommy selesa sbb perut pun dh semakin mbesar.

boleh awk. bila bersama x kan kacau kandungan sbb rahim kita mmg tuhan da jadikan elok kuat. cuma awl awl tu biasa kene tahan dlu sbb janin blum matang. ha skg da 5 bulan da bagus sgt.

boleh sis, ade bleeding pergi swasta je. yang penting bersama tu jgn ganas ganas kalau boleh smooth je🤭

20w boleh je..xde masalah. study dlu apa yg patut dan x patut.

dari awal pregnant pun boleh bersama