Nak tanya, da 14 weeks bole bersama suami X?

9 Các câu trả lời

Sebenarnya jika awak tiada masalah sepanjang kandungan, bila bila boleh bersama dengan suami. Langkah terbaik nanti checkup tanya doktor ya. Sebab doktor je tahu keadaan awak dan kandungan macam mana. Ada yang dinasihatkan untuk tidak bersama langsung sepanjang kehamilan. Ada yang 1st trim je doktor tak bagi. Ada yang 3rd trim doktor tak bagi. Jadi minta advise doktor ya nanti 😊 Kalau saya sejak dapat tahu pregnant sampai la hari sebelum bersalin, tak pernah pantang untuk bersama suami. Ini selepas saya dapatkan consultation daripada doktor.

bersama time preggy ni you kena try & error. ada orang dia bersama dari awal kehamilan sampai nak due pun ok, ada orang time awal awal pregnant bila bersama tu tak ok, akan ada spotting or bleeding or cramp. so my suggestion you cuba dulu bersama tengok macam mana. sebab benda ni depends on rahim masing masing. kalau after bersama tu ok takda any spotting or cramping so ok la. cumanya time first trimester jangan kerap sangat la bersama dalam seminggu tu.

Sy sejak thu prgnt..perut xselesa rasa cucuk2..sejak tu xberani nk bersama..suami pon tkt 🤭 sehri seblum tahu prgnant tu ok plk bersama..dari 4week sampai skrg 12week xberani nk bersama..risau bby pon ada..kami nk tgu bby kuat dan perut selesa dlu..lain org lain pemikiran

Tiada masalah utk bersama .saya dan suami amalkn bersama sprti biasa sejak awal pregnancy tpi pastikn suami tahu posisi yg betul & isteri lebih rasa disygi time2 mcmni kdg2 hormon tgh pregnant lain.

bole sis. sy start 12 week dah bersama tp xkerap. sebulan sekali or dua je. yg penting posisi suami jgn tindih perut dan jgn terlalu byk posisi n ganas. smooth je.

boleh sis sy 11w start bersama dah, seminggu ada la 2 kali mcm tu, tapi tu lah kondisi bdan org lain lain kan, try dulu if sakit ke pendarahan ke better gi dr terus

Bole sis , saya sejak 5 week dah bersama suami , saya pula pregnant nafsu mengila , kadang seminggu 4 5 kali 🥱 cuma kalau sakit stop ye , setiap badan tak sama

Seeloknya diawal kehamilan jgn lg.. Tkut bleeding or terjadi something... Better tgu dulu smpai masuk trimester 3... Untuk buka jln baby bg mudah bersalin....

boleh sis, sy start 8week lgi bersama suami but jgn ganas2 sangat and cari posisi yg selamat utk ibu mengandung.