Melayan suami

Sorry mommy saya tak tahu nak tanya kat mana. Okay ke kalau kita tak layan bersama dengan suami? Atas sebab letih dengan kerja, uruskan anak, tengah sarat pregnant, uruskan rumah. Kadang2 rasa bersalah tapi tu lah memang tak larat. Anak baru nak masuk 2. Suami tolong jugak buat kerja rumah tapi yela saya tengah pregnant cepat letih bila buat kerja. Suami cuma cakap dah lama tak dapat, saya senyum je. Kami pjj jumpa time weekend je. Saya percaya suami saya, cuma tu la saya nak tau dosa ke kalau saya tak bagi suami sebab saya letih? Nanti lepas bersalin kena pantang lagi paling kurang pun 60 hari.

19 Các câu trả lời

suami ni die dlm x kesah tu die kesah 😂 sbb sye pun 2 ank masa pregnant sye suruh suami je buat most of the time mmg sye ckp xlarat. da ade anak 2 ni pun same. bkn pasal letih buat keja tp letih melayan ragam anak especially no 2 die kuat nngis + mengempeng so sye mentally burn out. suami mmg x tolong sgt bab keja2 rumah.. sama ada tolong sbb disuruh atau tolong bile die rasa betul2 free utk tolong. so bab nafkah batin ni byk cara bole buat so kena berbincang dgn suami.. x bg lama ni esok2 suami tawar hati. ade certain x layan ppuan luar tp layan p*rn dan bile suami buat mcm tu asbab bini xlayan, dosa tu je . bkn suami x faham tp seminggu sekali dua tu mmg normal lg2 pregnant tp da sis ni pjj dan weekend je jumpe huhuhu, ok la weekdays x perlu bersama time2 penat2 balik bekerja ke ape.. weekend sis x keja tu 😊 dan suami ckp da lama x dpt.. ni lg 1 ye sis. suami kan die ego xkn bgtau sgt bab2 ni, once bgtau tu mmg die tgh pendam rasa dan perhaps terasa x dilayan 😊 kalau sis rasa sye tekan sis ke bg sis takut, not at all . sye da lalui.. dan 2 anak da same mcm sis beza sye x keja sis keja.. tp x keja x semestinya x penat. penat sgt2 dgn anak2 2 org masing2 ade karenah nya

sbnrnya kan kalau dgr dkt ceramah agama..kalau suami minta mmg kena layan .. sbb nnti jd brdosa hingga ke subuh hari jika suami tak redho pd kita kekdg ramai terlepas pndng ttg ni .selagi husben x ampunkn kita misalnya tetb kita meninggal ms tu.. kita meninggal dlm berdosa pd husben..kalau husben faham kita penat alhamdulillah..jika husben dh lm sgt puasa..risau tula..bukan nk doa bukan2.. nowadays kan zmn skrng rmai yg suka menyondol..jd sblm jd baik kita try sehabis baik tuk try penuhi prmintaan husben. niat je layan husben kerana Allah Ta'ala ibadah kita pd Allah..in shaa Allah smua akn ok.pahala pun dapat ..bila husben redha in shaa Allah kita dpt syurga nnti...mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin Ya Mujib

tlg la bg sis. kalau sis penat biar suami je buat keje. atau sis boleh main cara lain ke. sy bukan nk takutkan sis, tp ada hamba Allah yg sy kenal ni baru je cerai sbb suami curang. dorang belas2 tahun pjj, bila weekend bini penat nk lyn suami.. wktu dorang cerai, member tu cerita kat sy, slh satu asbab cerai sbb selalu sgt reject suami, suami dah jd xda nafsu kat bini dia.. dia ada 4 org anak.. dia mmg pesan kt saya jgn selalu reject suami.. mmg lelaki nafsu dia satu tu je.. susah klu dia xpuas dgn kita.. syaitan tu ada dok bisik2 bila sis xda dgn dia..

3t trước

kalau sy cakap je, saya rindu awak jgk, rindu nak manja nk hug, weekend je dapat spend time.

Sis sy first pregnant,umur pun bkn muda lagi,jadi bila penat sy fikir mudah.Kalau penat rehat,rumah sepah biar je,penat masak sy beli lauk siap masak,balik masak nasi je.Sy faham penat sis mcm mana lg dgn jaga ank lg sorg,cuma cubalah fikir kot2 ada cara sy yg sis boleh ikut.Kdg bila penat sgt sy minum 100plus+garam sikit.Tanggungjawab kita tu sis.Nanti jgn merungut klu suami cr lain.Sy klu minta ngan suami xdpt pun boleh merajuk.Cuma dia lelaki,dia akn sabar selagi boleh.You can do it 💪💪💪

sama lah sis saya pun macam sis juga. cuma saya pernah dengar suami ni bab ni kita kena layan lebih sebab antara orang ke3 ada lah benda macam ni la, suami tak dapat hak dia. jadi bagi saya tips nya hari time suami sis balik tu kalau boleh sis banyakkan rehat. cuma sehari saja untuk mudahkan sis tak kepenatan . saya pun masa suami mahu bersama munkin malam tu saya elak tapi esok tu saya pastikan saya kurang buat kerja . memang kena manage masa balik dari kita sebelum sebelum ni .

3t trước

setuju ni. sebab dah tahu weekend je akan jumpa, jadi settle-kan apa boleh sebelum weekend tu. sebelum suami balik kita pun siapkan diri wangi2 scrub badan etc, sambut pakai wangi2 cantik2. sepanjang weekend tu, kalau boleh make it a relaxing time untuk both of you, bukan suami je. anggap sis pun cuti at least dari beberapa house chores kalau tak boleh pejam mata semua pun.

Better layan drpd tak langsung. Nanti dah bersalin, lg lama tak dpt layan sbb nifas. Even puan tak rasa seronok dlm bersetubuh sbb letih, layankan aje liLlahi ta'ala. Lagi satu, bila bersetubuh ni, hormon gembira akan datang, puan akan feel better drpd keletihan. Lagi satu, syaitan suka je puan tak layan suami sbb layan suami ni suatu kebaikan. Niat yg baik2 bila bersetubuh. Puan dan suami dah lah PJJ. Fikirkan untuk kebaikan bersama OK. All the best.

cuba berbincang dgn suami. saya kerja, uruskan anak & makan suami, masak sbgainya. tp bila suami minta, saya bagi dgn syarat lepas selesai, dia uruskan anak bgn utk menyusu, pagi2 siapkan anak pi daycare & dapur cuti utk 1 hari etc. sis pun boleh letak syarat yang boleh bantu utk cope dgn penat tu. sbb kita bila ada anak ni mmg penat je. tp kita juga masih seoarang isteri pd suami kita. bincang & dptkan kata sepakat. jgn terus2 menolak, kesian suami.

mjoriti isteri smua penat , tap bab2 jaga batin terutama psal sex suami . tu kene utama kalau org llki ni dear , kalau mcm kite pmpuan ni okeyy kot sbb nafsu just bkn tuk tu bende . tp kalau bg llki , yes its sgt2 pnting . rmai je kwn2 sy yg kat luar sna cerai berai @ ada krisis main cause dr cerita atas tilam . bkn nak fkir buruk tp well zaman moden skrg ni , smua hjung jari . nak2 lgi byk pelakor luar sna .. huhu

Sy pregnant 38w aritu suami cakap elok bersama hujung2 ni Bru cpt bsalin tpi Sy menolak sbb kita ta larat penat . yew tipu lha kan . lagi Stu lpas bsama akn mngeras bila suami pncutkt dalam .. p ok lha tuk bukan Jalan smulajadi .. Sy menolak last2 suami merajuk ksian jgk p lpas bsalin nati lagi lame dia kna puasa better bg jew bt yg ringan2 n ad cara lain utk ibu pregnant bsama .

bagi lah kak. dah la pjj. nk masuk ank dua pun nk pjj lagi ke? apa tujuan kahwin? nanti pantang lagi lama nk tunggu nifas habis. tkut suami akak makan luar je. bj/hj pun boleh kalau x larat nk full intercourse. jumpa seminggu sekali normal la dia mintak. Biar awk yg duk bawah dia yg dominan dh sbb akak letih apa semua. good luck

3t trước

*Xpjj