BERSAMA SUAMI

Boleh ke bersama suami selepas beberapa hari yg lepas bleeding. tapi masa bleeding tu dah seminggu jugak tak bersama tibe2 je bleeding.. Sekarang ni dah lepas seminggu dari kes bleeding tu boleh ke nak bersama suami semula.. Masing2 nak bersama tapi takut tu ada. Suami cakap tunggu sihat dulu tapi tak tahu masa bile yang sesuai sebab sekarang dah 36w. Bukan apa sejak prgnant ni nak bersama suami tu rasa macam sentiase membuak2 kadang penat nak kawal diri. Bila xdapat sedihnya rasa🤧 nanti dah bersalin lama kena pantang😢 macam mana yee. Sebelum ni selalu bersama tak pernah jadi macam ni pun #ingintahu #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Sye start masuk trimester 3 tak pernah bersama suami dh, sbb tiap minggu kerap bleeding. Pergi hosp minggu2 sbb bleeding, area pelvic ada luka dr ckp sbb bergeser. Start 30w dr suruh sye bed rest je smpai la skrg dh 36w, tp kadang kalau duduk lama time makan pun boleh bleeding balik😌alhamdulillah husb pula jenis memhami and takut sangat kalau sye sakit, tambah risaukan baby pula tunggu habis pantang nanti la alamat nya bru boleh bersama balik😂

Soal bersama ni elok minta advise doktor yang check awak. Sebab doktor je yang tahu kondisi kandungan awak macam mana. Ada yang boleh bersama sepanjang kehamilan. Ada yang early trim tak disarankan bersama. Ada yang doktor tak bagi langsung bersama sepanjang kehamilan. Jadi tanya doktor ya.