Ibu Mengidam Makan Apa?

Jom share sikit gambar makanan apa yang selalu ibu mengidam makan semasa hamil ?

Ibu Mengidam Makan Apa?
330 Các câu trả lời

Takde mengidam. tp pantang nampak dan bau mesti nak time tu jugak. smpai bau dahi somi ada mcm kuah rojak buah terus time tu jugak nak rojak buah 😅 selagi tak dapat asyik fikir

Buah cermai dan buah pelam kot.. nak betul² ngidam tu xde la lagi.. sbb ada yg nampak tepi jalan terus teringin.. esoknya suami kene g beli.. banyak kalau nak diikutkan 😅

Masa mula² mngandung aritu ,klo blh ari² nk mkn kentang cheese , air plk coconut shake😂.. hari² mesti minum air yg paling sejuk ..klo air biasa mmg tk blh masuk ..

Kali ni pregy teruk sgt.hari2 mengidam.kesian suami hehe...antaranya gula durian dgn lempeng,lempeng dgn sambal bilis,kuih keria,kuih tiram,pizza dan salmon salted egg

klau nmpk mknan smua rasa nk mkn..haha..ada jgk teringin sgt nk mkn nenas,mak bg rasa spotong..pastu teringin pulak air tebu..mak bg mnum sikit bg lepas mngidam...🤭

Alhamdulillah sepanjang hamil, blm pnh mengidam apa², just mengidam sllu kita mkan tu, bkn jnjs memberontak nk kan sesuatu... Bia lmbt dpt in shaa allah akn dpt gak

Mse bru2 preggy,nk sgt mkn manggis padahal masa Tu belum musim manggis..Husband smpi mntak kat rumah org yg dkt dgn tempat keje dia sbb takut sy kempunan...🤪🤪

Sy sekarang dah 29minggu. Tapi tak ada mengidam apa2 pon sampai Husband pon pelik sbb sy tak ada minta makan apa2. Sy makan apa ada je. 😅😅

Saya suka pedas2 dan sayur... ade pedas ade sayur selera sungguh makan... Salah satu takde pon still selera makan. Tp kalau dedua takde... tak lalu nak telan 😆

Mengidam nk yg makanan dan buah manis2 je padahal sblm prgnt tak suka makanan manis..dan paling suka bau manis2..suka sgt kalau dpt bau buah cempedak tu