Mengidam 4bulan

Bolehkah ibu hamil 4 bulan makan durian ?#bantusharing #firstbaby

15 Các câu trả lời

saya makan je sis kandungan baru 1bulan dh bedal..dia satu je klu nak makan jangan was" sbb klu kita fkr bnda lain" itu lah kita dpt..lepas makan tuu minum air kosong bnyk insyaallah xde ape

Boleh . saya baru 10week. tp dh termakan sebijik durian 😅 . Tp silangkn dgn air masak . mula2 risau gak. alhamdulillah xde apa2 .

Pengalaman sy hari tu Teringin sgt jd test dlu 1 ulas. Rasa badan ok baby gerak ok baru mkn 2-3 ulas. Jgn lebih ye

Boleh sis..makan sikit je..Doctor x larang pun kalau nak makan tp kene jaga kadar pengambilan gula

Boleh je.. Mkn la 2 3 ulas klau tkut.. Xde apa pun.. Mnum air byk.. Klau kncing mnis tu yg tkut

durian bukan penyebab keguguran. cuma dia kalori tinggi and kandungan fa sgt tinggi. tu je..

Boleh sis, sy pn mkn jgak seulas dua utk lpas kn rsa teringin tu. Jgn makan banyak.

boleh.. jgn byk. 2-3 ulas cukup.. lepas makan, sy minum air siam @ masak..

kenapa?, memang kalau mengandung ni tak boleh makan durian ke?

3y trước

Org tua ii kata tak bole makan sebb panas dan bole menyebabkan keguguran

boleh.. jgn byk sgt.. lepas makan, sy minum air suam