Mommies Mengidam Yang Mana Satu?

Hai ibu-ibu hamil! Haa tengah mengidam apa tu... Betul ke ibu hamil selalu mengidam benda pelik? Ada juga yang tak mengidam apa-apa kan? Kadang-kadang tak pelik pun cuma terasa nak sangat makanan tu. Bila tengok gambar, wow terliur!? Jom lah kongsi dengan kami dan mommies lain apa yang anda mengidam ketika hamil! Mana tahu esok dapat? ?

Mommies Mengidam Yang Mana Satu?
369 Các câu trả lời

Ais tu memang wajib sebab musim panas.. tak dapat ais jadi macam ikan terdampar di darat haha.. pregnant kali ni selalu cari masin, pedas dan masam.. terliur2 bila nampak.. kalau boleh hari2 nak makan ikan masin dan telur masin tanpa nasi.. tapi encik suami bagi makan sikit, selebih nye dia bawak lari, katanya nanti kena darah tinggi.. pedas tu pulak, bila teringat meggi Samyang hitam tu perhhh.. meleleh air liur.. tapi encik suami tak sampai hati nak beli meggi pedas Samyang tu.. so dia beli miegoreng yg terbaru pedas tu.. tapi tak pedas pun.. rasa nak nangis pun ada.. pastu tengok jeruk2 pun terliur.. mangga muda.. aishhh. Dapat tu x pi mana dah..

Kombinasi pelik & makanan pedas kot 😍 Emm maybe takpelik sangat lah. Pernah goreng terung macamtu je, then top dgn cheesedale. Suap dlm mulut, sambil suap eskim double dutch. Pregnant bulan ke 5, hampir 2 minggu straight makan tiap malam. Masatu sedap gila😅 sampai taknak share dgn husband. Pelik fikir 😞 skrg mcm takrasa sedap la pulak 🤧 tapi ayam spicy mcd still fav sampai skrg 😪

Buat masa skrg xda ngidam apa apa lagi, sebab bila makan jaa muntah. Mnum pon muntah. Sblom prgnt slalu mnum air masak. Air mineral pn skali mnum abis satu botol tp skrg air mineral pn susah da nak telan. Kalau mnum bnyak mesti kluar balikk. Sampai kelmarin kna cucuk tambah air.

Sy yg manis2..nampak coklat skang mcm nmpak gelang emas...klu x dlu,sy mmg xmkn sgt coklat,sb sy xminat manis2... Tp sekarang,sy jadi fav pulak😂 sy perasan sejak preg ni,sy jadi xminat makan ape yg sy minat dulu..sy jadi minat dekat benda yg sy xminat dlu..tbalik dh

Janji benda yg masam2. Nak kata mngidam tak, cuma nk hilangkan rasa mual je. Emm rasanya tkde lg mngidam2. Tak tahu la kalau baby dah masuk 2 bulan dan keatas. Suami cakap mintak je apa nak janji jgn mintak naik UFO 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

hehehhehe... 2bln lpas kami kira hanimun di istanbul kmudian terus tunaikan umrah... sbln lpas balik umrah.. sya disahkan hamil.. alhamdulillah... xde mengidam yg pelik2.. xde morning sick yg teruk... cuma skrg teringat2 mknn turki... lom dpt tunaikan lagi.. .

Makanan pedas... Pernah kena marah dengan my brother sebab makan Maggie Ramen Samyam tu... Ape lagi kena bebel laaa... Makanan dah tersedia dpan mata ...sabo je Nak makan.. Dye pergi tmpat lain.. Cepat2 abiskan😂😂😆

sy suka buah.. skrg terasa nk mkn nenas tp smpi skrg xdpt mkn, da 5bulan pregnant 😆😆 cuma dpt mkn nenas dlm rojak buah tu.. tp sy nk mkn nenas yg mentah tu, mkn ngn sambal kicap.. sedapnyaaa mommies 😬😬

pregnant ke-3 ni sy sendiri rasa pelik.. sy jenis tak suka minum sejuk2 yg ada ais. tpi kali ni sy tak boleh kalau tak minum dgn ais, lepas tu di gigit2 ais tu mcm keropok. tapi best pula minum dgn ais ni 🤭😆

Saya mcm²..Tapi ngidam yg jnis sng cari la..Andaikata tgk pasembor kt pineng tpi dpt psembor kat ipoh pon xpew..klau x puas sya akn minx husben beli lagi..nak kata ngidam sya x truk mna la...🥰🥰🥰