Pregnant Ke?

Slm hai ibu ii nk tnya sy check upt double line. Gne clear blue 1-2mnggu prgnnt. Tpi sy g klinik tdi doc check scan xnmpk lg. Mgndung ke mcm tu? Check air urine nmpk samar lg.

16 Các câu trả lời

Mengandung tu sis, tapi masih awal baru kantung, belum nampak jantung biase jantung nampak 8-16weeks, utk awal2 ni sis jgn makan bende yg boleh buat gugur mcm nenas muda, air gas, pedas melampau, betik(sesetengah orang), air tebu pon jangan, paling penting awal2 ni rehat yg cukup, jgn sesekali angkat berat dan stress

Masih awal lagi tu sis, tapi mmg sis pregnant. Kena tunggu 5 week macam tu insyaAllah kalau scan mungkin nampak kantung (depends pada orang, macam saya 8 week baru nampak). Fikir yang positif & yang baik2 je sis ☺️

Awal lg sis. Kalau scan mmg tak nampak lg. So sementara nak tunggu repeat scan, sis jaga diri elok2, jaga pemakanan, dah boleh start makan folic acid. Nanti InshaAllah next scan dah boleh nampak baby tu.

awal lagi sis. kalau scan waktu mmg tak nmpak . .kalau baby 5w pun scan biasa tak nmpak . scan bawah baru nmpak . . better tunggu 8 w utk scan kembali. apa3 pun jngan buat kerja berat

clear blue xpernah salah.. 🤣 sy check pakai clear blue tunjuk 3+ , pergi klinik scan sah ada dengar jntung.. usia kandungan 4 minggu.. tp rezeki setiap ibu mengandung xsama..

1-2 tu mean kndungan bru 3-4 mggu. Kalo scan dri atas mmg xnmpk. Kalo buat tvs baru nmpk. Tp tu pon kecik je. Biasa 5w ke atas kalo scan boleh nmpk kntung da.

Mungkin hormon hcg masih rendah lagi. Sebab baru 1-2 minggu pregnant kan. Sis cek upt lagi 3-4 minggu ke 😊

5y trước

Tq sis. 😘

Still kecil lgi..scan mmg x nmpak.... Sye pon dh 10 minggu pon x nmpak clear...

Sy pun scan to x nmpak lgi.. doktor suruh datang balik 2 mnggu lepas tue..

Sama mcm sy sis,sy cek clear blue positif cek guna upt stick negetif line samar

4y trước

Lepastu sis pregnant ke?