gerakkan janin

skrg kandungan sy dh nasuk 25minggu 5 hri... tpi knp dah 2 hri x rasa janin bergerak... adakah tu normal...?

40 Các câu trả lời

Better g klinik check sebab dah 6 bulan lebih dah tu..dalam sehari baby akan gerak jgk sikit2 wlupun xterasa sgt..jnji kita dpt rasa baby gerak..

sbb tu sy beli benda ni.. hari2 monitor jantung.. sy takut klo jd mcm ni.. dh la nk dpt pun ssh.. huhu..

2y trước

bukan tak blh ke guna ni sis? sorry dr ada bgitau tak blh kcuali kita ke klinik utk cek

Td sy ke klinik check up..& nurse pesan kne pantau gerak ank..sya bru 24 week..kalau kurang gerak kne jmpe doktor nanti dr. scan tgok bby..

Kan nurse dah cakap kalau baby tak gerak cukul 10 gerakan, terus pergi hospital. Kenapa masih tanya dalam group. Nyawa anak tu sis.

5y trước

Kan. Kalau baby kurang aktif pun kita dah cuak terus pergi check.

sy ank xaktf satu jam dh nk ngis.. nie kn plk 2 hari...ke klnk lah segera sis..jgn tnya dlm nie...😩😩😩

Sis dah kira tendangan baby kan? Kalau kurang gerak kne kejut die kalau masih tak gerak kena g check cpt takut risiko kn huhu

Sis kenapa tangguh2 😅 Allah. Kalau saya paling risau bab tu. Tak gerak lebih 8 jam pun saya dah gi check. Pegi je klinik.

Klu tk grk sis teruk g hospital... Sy dlu 28mggu mcm tu sy g klinik trus dpt srt refer hospital utk checkup lebih lanjut.

Tak tahu la awak, sbb slalu doc ckp betul2 baby bergerak 28 week keatas, sy yg 24 week pun jarang2 je rasa,

Pergi klinik sis. Dah sampai dua hari tu.. Kdg terlebih gerak pon tak boleh. Kurang gerak pon tak boleh

5y trước

tpi sy x rasa sakit apa² pon... smalam ada la jugak sy nmpk gerakkan kt perut... sy confuse tuh gerakkan janin or gerakkan usus😂 sbb smalam pon sy kurang mkn.. sbb asyik sesak nafas jer