kandungan masuk 11 minggu

Sekarang hamil 11 minggu janin pn dah sy boleh rasa dia bergerak..siapa pernah rasa hamil 11 minngu janin dah bergerak

29 Các câu trả lời

Haha saya masa pergi scan mesti anak saya duduk diam je😂 behave bebeno.. Waktu siang behave betul.. Sekarang ni dah nak masuk 5 bulan, asal mlm je mesti dia suka usik saya😆 saya nak tidur/rehat waktu tu lah dia akan usik. Bila saya tengah bekerja waktu siang, dia dok diam je. Tu pun jrg sgt dia usik2.. Tapi dia akan usik2 bergerak bila saya baca Al-Quran, dgr ayat2 Al-Quran/zikir. Tu apa yg saya punya pengalaman sekarang ni😆

Sya pon same jgak, bru 11 week dh rsa dy brgerak wlaupon cume slow jek...dy depends pd org gak, xkn la leps mkn pon berangin gak kn? 🤭 Nipu sgt, bile i tnye dktr dy pon ad ckp depends pd bdn org tu, klau jnis klit nipis cpt la rsa, klo yg klit tebal tu phm2 jela...🤣🤣

5y trước

Kalau saye , saye rase dia mngeras . Pastu kalau saye usik2 dia lari . Kdg2 nmpak benjol tinggi kat perut belah kanan .

Sy dah 18weeks masih konfius ni rasa gerakkan baby atau bukan. Tp bila sy tekan tekan manja dkt perut, sy dpt rasa denyutan baby. Tu ke gerakkan dia? Kdg smpai kena cari-cari dkt perut ni baru dpt rasa "denyutan" tu. Denyutan tu ke gerakkan baby sebenarnya? Ni baby first tkde pgalaman lg.😂

4y trước

saya pn dpt rasa denyutan dia.. tiap kali msti pgang prut rasa nadi dia.. hehe setiap kali takut je..

Sy pn 11 weeks. Tgk dktor scan, dia dh melompat sikit... 😂 terkejut sy. Sblum ni first scan kn duk diam lg hehe... Dktor pn ckp aktif ni 😂 tp part rasa gerak tu, sy pn tak pasti... Hehe baby first ni xdpt nk agak sgt..

4y trước

sama dgn saya.. 11 week, da gerak² kaki.. mcm menendang, lepas tu mgu lpas scan da menonggeng.. 😂

Sy kulit tebal.. Pening jugak nurse kejap2 tanya ada rasa gerak x.. Hahahah saya sampai pikir rasa ape.. Sebab kulit saya tebal.. Now da 19 weeks lebih.. Baru rasa baby tendang sikit.. Geliii hahahha😅

Macam mana rasa baby bergerak tu sis. Sy baru 18 weeks tapi tak tahu rasa macam mana baby bergerak tuh. Ni pertama kali anak pertama kongsi laa pengalaman baby bergerak. Mesti excited kan

3y trước

sy masa ank 1st dulu,mcm youtube video mat salleh tu la.. kdg tgh dok tgok tb,ayah dia kt sblh,keluar siku dia cuit ayah dia,kita dok sandar kt suami,terkejut la suami😅,masa kt kg,adik2 sy suke tgok perut sy,sbb nmpk siku,nmpk la berombak kuat,mmg ank 1st aktif sangat2 dlm perut,smpi dah 3y ni,sama je mcm dlm perut😂..keluar pon 3.55,kena czer...yg 2nd ni xtau mcm mane pulak gayanye...hehe

Depands pada diri kita.. Mcm saya jenis perut tebal.. Sush nk rasa dia gerak.. Tapi masa 15weeks memang dia aktif sgt smpai mual jadi yea.. 😍 best perasaan tuu.. Hihi

baby saya awal 13 wk memg ada rasa tb2 jer rasa gegar dlm perut mgkin dia...skrg dh 16 wk esok nk pg scan... alahan saya masih kuat x boleh trm nasi berlauk

sy dah 17minggu , kdg mcm rasa gerak2 tp mak ckp biasa anak first lambat sikit rasa, biasa tu urat perut . entah lah sebab perot sy pun bole tahan tebal nya🤣

awlnye bleh rase.. untung sis.. sy wk174d hr rase.. tu pn mcm confuse2 awl2 tu sbb org kate mmg rase tendang yg kuat tp sy rase lembut2 je..