Tanda tanda

Skgr da msk 38mnggu 5hari , tapi masih blur ii dgn tanda ii nk bersalin , 😂 walaupun nurse da bgthu tanda ii tpi tetap was ii , sbb skrg masih blom rasa apa ii yg tak kena, macam mana kita nk tahu contraction palsu atau tidak? Dan skrg nie selera makan makin bekurang , rasa loya dan mengantuk , #firstmom #bantusharing

8 Các câu trả lời

kalau sy tak perlu tunggu pecah ketuban atau keluar tanda. bila nak bersalin mesti sakit dr belakang pinggang bawa ke depan. berulang² sakitnya dgn kerap dlm 5 minit sekali. anak pertama belum ada pengalaman masa tu,bila sakit perut dgn kerap terus ke hosp. sampai je terus pecah ketuban dan bila nurse cek dah 9cm,dah nampak kepala baby. anak kedua jauh gap,hampir 6 tahun mcm lupa sakit bersalin mcm mana. petang tu sy sempat checkup d klinik,dan malam perut dah memulas. bila sakit perut dgn kerap,sy p hosp. nurse cek baru 2cm. sy nak minta keluar wad,tp nurse tak izin. nasib baik la tak jd,4jam lps tu pecah ketuban dan sy bersalin. harap² proses bersalin sy yg ke 3 ni mudah mcm yg sebelum² ni. nervous juga walaupun dah nak masuk anak ke 3

contraction yg betul2 ni awak nk buat apa pon serba xkena..nk duduk xkena nk baring xkena nk bgun pon xkena.. sbb baby tengah menolak mcm nk keluar.. sakit tu awak akan rasa dgn kerap 5-10min..tu mmg dh tanda.. if ada tnda ni tp xde tnda trun lendir drh atau air ketuban awak boleh je terus ke pac bhgian ward bersalin.. xsemestinya kena tggu semua tnda turun okay..sbb setiap mommy tanda dia xsama..awak boleh download app contraction..supaya boleh track berapa kerap awak rasa.. ada yg mcm rasa nk berak tp xberak..tu pon slh satu tandan.. mcm sy trun lendir darah dulu..pergi hospital doctot buat ctg semua belom ada bukaan dn contraction doctor bg balik..esok tu baru stat sakit..pergi hospital semula 4cm dh.. baby lahir 38weeks 2day

2y trước

semoga urusan awak dipermudahkan🥰🥰.. klau rasa xselesa sgt trus je pergi hospital tau

cntration yg truk akan rsa skit mcm sgugut,sekali dgn skit bawah prut pinggang dan punggung dan terasa mcm nk membuang air besar tp xmembuang pn... skit cntration nie yg xblh nk buat apa2 serba serbi xkena ketaq bdan kaki.. sy due date 4/10,dan alhamdulillah pagi kemarin 24/9 sy dh selamat bersalinkan baby dgn cara normal berat 3.42kg.. sakit segugut kuat dtg stat pkul 6pg,siap2 trus kew hospital PAC dktar cek jalan dh 9cm..msuk lbroom trus bersalin baby kuar pkul 7.48pg..syukur Allah permudahkan,semoga Allah permudahkan urusan sis amin2..

2y trước

Due saya 3/10 , belum rasa apa ii melain kan dia mengeras mcm berbonjol dkt atas 😂 tpi dia masih aktif , Sakit belakang tu jgn ckp laa dkt area kita pakai bra tu mmg sakit , dan tahniah utk awak , dan amin , 🥰

sy dulu bersalin msa usia kandungan 39 minggu 3 hari. sy risau kna induce. jdi sy berjln kaki sehari 20 kli pusing keliling rumah. besok terus bersalin. tanda2 sblum bersalin. dri jam 1 perut rasa xselesa rasa mcm nak berak tpi xdpt. then sy demam ringan. tpi baby msih aktif menendang. p hsptl bukaan dah 4 cm. kena seluk terus bukaan naik ke 6 cm. selang sejam terus bukaan naik ke 9 cm. masuk lr terus bersalin. ank pertama

Samalah dulu mengantuk hahaha. saya dulu pecah ketuban terus pergi hospital. Kena pergi hospital bila pecah ketuban dan konstraksi tu kerap sangat berlaku, ulang2 setiap 2 3minit. yang lain macam pendarahan, kurang pergerakan baby terus je ke hospital

2y trước

Skrg nie , rasa mngeras tu bila bejalan , ddk lama, tpi baby begerak aktif , time nk tido lagi aktif tpi bila baring mengiring ke kiri akn rasa mcm dia menolak ke bawah , 😅 nak tanye la kalau baby boy dia akan kluar awal atau ngam ii due or ikut pada orang?

klu dh nak bersalin kuar air ketuban, lendir darah @ contraction salah satu dari tu pergi hospital.. tapi klau rasa contraction tu sis akan tahu sis dah nak bersalin sbb sakit sangat nak tdo pon xboleh 😅 tmbh2 klu 5 minit skli dtg..

bestnya awk xde contraction.. sy skrg bru 33w kdg ad contaction palsu.. rasa perut mngeras and sakit punggung mcm nk trberak pon ad 😂

2y trước

😂 lagi semnggu lebh je nie hah nk smpai due , tpi alhamdulillah tanda ii apa semua belum rasa lagi 😂😂 tapi seram jugak, rasa mengeras je lepas makan atau lama bejalan tu jee , pstu nnti okay sendiri ,

klau sy btul2 merasa contraction bile dah masuk 7cm ke atas..klu x just rase mengeras je

2y trước

Nie dia mngeras tapi masih aktif 😅 rasa mcm bebonjol dkt belah atas , maklum la nie anak first so mmg x pndai sgt