Tanda tanda bersalin??

Assalm mommy ii, nk tnya tnda ii nk dkt bersalin ape yea.. saya kurang tau sbb anak sulung bersalin pksa🥺

8 Các câu trả lời

ehh samaa laa. anak first induce, yg second ni tak rasa pape ponn. just rasa senggugut mild tp kerap. ambik masa gak nk ke hospital tuu sbb takut contraction palsu. bila gi hosp tgok2 bukaan dah 3cm pagi tu terus beranak. kadang takyah tunggu lendir campur darah. awk kena alert dgn contraction yg dtg

sama sya sis. sya tgh tggu je. ada tanda2 nk bersalin x. risau.. sbb kandungan pertama sya. sya dgr setiap org lain2 tanda bersalin. harap allah permudahkan utk sya skrg ni.

Keluar air ketuban, saya baru jee kena bersalin paksa, sebab air ketuban da pecah... 5 hb 11 air ketuban pecah, 7 hb baby selamat di lahirkan tadi... 🙂

2y trước

Terima kasih 🥳

1- pecah air ketuban 2- ada keluar lendiran darah 3- kerap contraction x hilang2 4- pergerakan anak kurang

baca dkt belakang buku pink ya. ade tulis dlm tu semua tanda2 nya. salah satu tanda ada je terus pegi hospital.

Wassalam. Tanda bersalin Keluar air ketuban, contraction kerap, keluar darah/spotting

keluar darah mcm nk period pon ada ...

kt buku pink ade rujukan