Bayi tidur dalam bilik ber'aircond'

Setiap malam kalau saya tidurkan anak saya yang baru usia 2bulan dalam bilik ber'aircond' dengan suhu 28c. Tapi saya pakai kan barut & bedung masa dia tidur. Dan kedudukan dia tidur betul2 bawah aircond jadi tak terus direct kearah dia. Boleh ke? Saya tidurkan dia dengan suhu aircond sebab risau terlalu panas kalau sekadar pasang kipas. Dengan cuaca sekarang tak menentu kan. Anak saya pula kerap peluh terutama sekali dibahagian kepala. Bila tanya doktor, tu normal. Tapi dalam masa yang sama saya risau juga sbb takut berlaku SIDS (minta dielakkan).

11 Các câu trả lời

sampai sekarang saya x pernah bg anak saya pakai ber'aircond', takut nnt dia sejuk.