Cerai bedung

Salam. Saya nak tanya, umur anak saya dah 1 tahun 4 bulan. Tapi bila tidur waktu siang still kena bedung sbb tidur dalam buai. Sbb kalau tak bedung, bila tidur dalam buai kan buai tu dia berenjut enjut so tangan anak pon ikut bergerak sekali. Bila tangan dia bergerak tu, mmg dia tidur tak lena la. Selalu kalau bedung dia tidur dalam 1jam 30min ke 2 jam mcm tu tapi bila tak bedung, dia tidur 30min je lepas tu bngun mengamuk tak cukup tidur. Mcm mana ye? Ada tak anak yg usia mcm anak saya yg still berbedung? Kalau nak cerai bedung pulak nak buat mcm mana ye 😥 #bantujawab #firstmom #bantusharing

1 Trả lời

sorry anak sy tak pernah bedung. tak pernah buai. jd wallahualam jadi ke x.. tp just share yg sy baca, kena try sikit2, mula2 bedung keluar sebelah tgn, lama2 dua2 tangan, pastu longgarkan bedung, pastu just selimut, pastu buang.