kuning baby

Hi semua...nak tanya..ada x petua nak hila gkan kuning baby...baby baru 7hari...dah kena tahan bawah lampi biru tu dua ari so turun 160..alhamdullillah...ok sikit....lepas dua ari follow up kk terus kuning jadi 180...macam mana ye...kalau esok cek kuning mybe kena tahan wad...sy c boleh tgk baby bawah lampu tu...dr pg smpai malam ngs je tgk...hopfully ada petua y senang utk difollow... Antara y sy dgr letak bawah lampu putih kt umah tu; dan Stop breast feed...minum susu formula sementara..(ni sy nk try stop 24jam dulu) - sbb balik je dr hospital mmg sy breastfeed baby..kat hospital susu x berapa nk ada...so sy snyp bg susu formula...atas saranan nurse sbb kesina baby lapar.. I need all ur advise y sy boleh follow atleast esok baby sy x pelru warded...pleaseee.....

16 Các câu trả lời

Keep bf puan kalau susu puan ada....itu shj cara nya...sbb kuning bby keluar melalui najis... Susu terbaik adalah susu ibu...jd puan renung2kan😊