baby kuning

bismillahirohmannirohim .. assalamualaikom .. sy nak tanya mcm mana nk hilangkan baby kuning .. ank sy baru 7hari .. masa lahir tak nampak kuning .. lepas 3hari baruu nampak kuning dye ... kene tahan wad semalaman sbb bacaan kuning dye 237 .. turun bacaan kuning dye jd 141 .. esok nye plk sy g klinik cek darah baby .. naik lg kuning baby 182 .. mcm mcm dah sy buat .. jemur kat matahari pagi . mnom air anggor hitam .. mandi daun kucai . mandi daun dukung anak .. tak jugak hilang kuning baby ... smpai kan sy jd fobia setiap kali sy pump susu .. sy tkot nk bg baby mnom .. adee yg ckp xley mkn lada hitam kalau baby tu ade kuning xboleh bg susu bdn .. risau tgok nye ..

4 Các câu trả lời

Kerapkan susu baby. Jangan makan Lada hitam and bawang putih dulu. Kejut susu malam tiap 2jam. Susu ibu elok, jangan sebab takut Tak nak bagi.

Seminggu belum tentu hilang lg kuning tu, baby sy buat 2 minggu baru hilang kuning. Kene sabar sis. Continue lg buat mcm tu..

maybe orang lain-lain. saya still makan bawang putih & lada hitam.. bacaan kuning baby saya turun sehingga 55 .. saya bf ..

Mak saya ckp als daun sukun