Bayi tak pandai merangkak

Hi semuaaa...saya nak tanya...anak korang pandai merangkak berapa bulan??...sebab anak saya dah masuk 8 bulan still xpandai merangkak..tapi pandai berguling n pusing² badan...pernah jgak nampak dia angkt bontot ..tapi bukn kedepan...ke belakang....dah penat dengar mak mertua asyik kondem itu ini...please share n bagi tips untuk anak cpat pandai merangkak#mommybuntu #seriusnanya #firstbaby #1stimemom #bantusharing #jangandibully

Bayi tak pandai merangkak
35 Các câu trả lời

hehehe.. mcm baby sy yg sblm2 ni.. dia angkat2 bontot tapi ter reverse lak. hahaha.. tapi itu sbnrnya dia mmg tgh otw bljr merangkak tuu.. tips sy, sy sblm ni siap merangkak depn anak dan tunjukkan dia cara merangkak yg sebenar.. puas sy pusing2 atas tikar smbil merangkak sampai penat. tapi hasilnya dia terus mcm cepat belajar.. tengok2 mlm tu ada sikit perubahn. masuk esok pagi kita ajar cara bangun dan mana patut melangkah dahulu, lepastu bawa dia main ckp kejar lah mamii.. mcm tu. biarlh kena ckp mcm apa jer kta ni😂😂 tapi cepat atau lmbt , semua yg blaku adalah proses bljr dia.. dia cepat bljr.. pejam celik pejam ehh pandaii sudah.. siapa ajar? mamaaa🤭😉

insyallah sis nt dia merangkak tu, anak sy dlu, masa memula nak merangkak pon dia reverse dulu, sis boleh try amek mainan dia letak depan dia bg dia belajar untuk mencapai ,cara tu dpt kuatkan otot tangan n badan, dpt lah dia angkat, sabar ye ignored je org berkata, let's them enjoy their journey, as long as perkembangan depa in milestone range its oky, step by step yg terbaik 🥰👍

Try ajar die merangkak.. Encourage die utk merangkak... Insyallah nnti lama2 pandai nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

kanak2 xsama ragamnya...cuma apa yg Sy buat sy x selalu dukung..sy lps kat ats lantai utk galakkkan dia kuatkan otot n main2 dgn dia...pantau of course... letakkan mainan utk dia capai...pagi2 tgk matahari n pijak rumput...bg dia rs nature..boy sy pun xmerangkak 10 Bulan berjalan..my b sy letak dlm walker start 5 Bulan...

4y trước

pemantauan penting...Kita kena Ada selalu tgkkan dia... ank2 sy kecik je tapak kaki..mcm anak burung kata neneknya tp dia yg paling cepat absorb semua apa yg Kita ajar..gigi xrosak,2 tahun cukup free pampers,xpelat...lasak..senang jaga..

anak sy 8bulan lbih baru cuba merangkak . 9bulan dah laju .. setiap anak berbeza .. tksama dgn anak org lain .. skrg ank sy baru 11bulan lbih .. ank org lain dahbcuba nak berjalan .. tp ank sy masih merangkak .. sy tkkisah pun cpt atau lambat janji ank sy sihat je .. ☺️

itu normal sis..makcik saya berslin bulan 11 2019 saya brsalin bulan 1 2020 ank saya 6 bulan dh pandai merangkak dan tumbuh gigi skrng dh 9 bulan nk brjalan dah ank mkcik saya dh nak setahun merangkak pun belum lg..depends pada budak ada budak yg lmbt ada budak yg cepat

Anak sy nk masuk 8 bulan.. Bbrp mgu lalu dia angkat bontot n mcm termengesot.. Mak sy kata, dia nk mula duduk tu.. Alhamdulillah ni dh blh duduk walaupun tumbang ke kiri kanan depan belakang kdg2.. Merangkak dh cuba2... Berdiri berpaut pun cuba juga.. Hai la anak...

anak sye 7 bulan boleh dah.. jenis sye suka biar jee apa dia nak buat... jnji kita kene perhatikan jee... n jgn jauh dari dia...hurrmm betul org ckp perkembangan anak2 tak sama.. ada org anak tak pandai merangkak.. tahu2 jee dah jalan

Cuba la ambik mainan yg anak suka capai... Suka main... Letak jauh sket pada bby.. Tgk reaksi bby mcm mne.. Nak capai xmainan tu.. Kalau dah dekat.. Jauh kan lagi.. Bg bby tu bergerak.. Xksh la dengan apa cara skali pon...

perkembanggan baby lain² ade yg cepat Dan ade yg Lambat, anak Sis merangkak 7bln 11bln Dah berjalan, Sy Jarang dokung baby biarkan je Dia main sendiri Tapi Dlm pantauaun lah, xbiasakan bg naik walker