Bayi tak pandai merangkak

Hi semuaaa...saya nak tanya...anak korang pandai merangkak berapa bulan??...sebab anak saya dah masuk 8 bulan still xpandai merangkak..tapi pandai berguling n pusing² badan...pernah jgak nampak dia angkt bontot ..tapi bukn kedepan...ke belakang....dah penat dengar mak mertua asyik kondem itu ini...please share n bagi tips untuk anak cpat pandai merangkak#mommybuntu #seriusnanya #firstbaby #1stimemom #bantusharing #jangandibully

Bayi tak pandai merangkak
35 Các câu trả lời

anak sy 1 tahun 2 bln x pandai berjalan lg sis,cuma pandai berpaut utk jalan. mmg bnyk yg ckp 'lmbtnye jalan,anak sy bla bla bla'. bnyk dh ckp cmtu,sy xkisah pn as long as anak enjoy journey😊😊

kalau dh angkat2 bontot ke belakang tu dh nak merangkak la tu sis...kne sabar....perkembangan budak ni lain2....abaikan je kata2 negatif org sekeliling....😊

Anak sy baru sbulan da xnk baring haha klo angkat dia trus nk berdiri kepala da tegak tgok sna sni .. sabar sis setiap baby lain perkembangan dia Xsama. Jnji sihat and comel

ada ank cpt ada ank lmbt..ank sy trlbh cpt plk..2bln dh mniarap..3bln dh agkt bontot mngesot nk mrangkak..biar dy pndai sndri..jgn pksa dy tekan bdn dy yg mnyakitkn dy..

anak saya 8 bulan belajar diri .. 9 bulan baru pandai merangkak dan duduk .. lain ank .. lain caranye .. abai kan je orang kata .. yang penting baby sihat ..

Sis tolong la ignore sape² yang nak compare or kondem anak. Setiap anak berbeza. As long as tengkuk dah kuat its okay. Baby kan..let them be babies

baru boleh merangka...tapi merangka sekali dia xmaw dah mula buat pusingan helikopter dia....lepas tu suka pusing2 kan badan...anak saya 8bulan

Perkembangan setiap baby memang berbeza sis tetapi sis boleh usaha dengan banyak kan membuat “tummy time” dekat baby. Buat setiap hari

Setiap baby tak sama sis..anak sulung sy bgun pgg kerusi..melangkah sikit2 smbil pgg kerusi..lepas tu baru merangkak..cam melangkau step

xpelaa sis. .asl bby shat ckp la. .ank sye ngam2 nk msok 8bln br nk stat mrngkak. .duduk 6bln lbh lg . .skng 8bln++ da stat nk bdri. .