Nurse datang rumah

Hi semua .. sy baru pregnant 26w6d.. pagi ni tkejut nurse dpn rmh dh..🤣🤣 dh Mandi subuh td .. Lepas subuh ke dapur prepare air masak utk buat minum2.. masak air panas kmas2 dapur sikit2.. Pas Tu masuk bilik baring2 dgn ank no.1 lalu tlelap... Smpai jam 8am .. tiba2 nurse kol bgtahu d depan rmh... Kelang kabut sy bgn... Bsiap+tkejut... Nurse XDA inform pun mhu dtg rmh... Sy mmg mkn ubat darah tggi start mngndong no.2 ni.. Dan ubat cair darah... Dr suasana tenang baring2 dgn ank no.1 tiba2 JD suasana yg agak ribut🤣🤣dgn nurse dpn rmh... Xready apa2... Ank. No.1 bngun mnangis2 mahu susu+ganti pampers... Hahaha... Baik jk jemput nurse masuk rmh .. jemput duduk mnta tggu skjp .. sy selesaikn urusan dgn ank. No. 1 buat Susu..tukar pamper... DH selesai baru pergi ke nurse td .. segan pulak sy... Nurse mnunggu... Sy BG air kotak jk dgn nurse🙏🙏 xsempat NK buat air nurse mnta sy duduk rehat ... DH stgh jam dia cek air kencing Dan BP .. air kencing sy ok.. XDA masalah... Bp sy tggi.... 🤣🤣🤣.... Sbnar sy stress bila org dtg rmh mngerjut2 ni... Minta maaf .. sy mahu tya ... D tempat ibu2... Nurse mmg dtg tiba2 ka.... Sy ada tya dgn nurse Tu.. knpa dtg tiba2... Jwpn nya...kena buat bgitu... Kalau tidak..ada ibu2 BG Alaskan XDA d rmh...kja Kami mesti dtg pergi cek d rmh jugak... Ada ka juga nurse DLM ni... Klau dtg rmh X d inform dulu...😅☺️😅😅☺️☺️😁#ingintahu #bantusharing #pleasehelp

3 Các câu trả lời

Biasa kalau ibu tu tidak bekerja,selalu nurse terjah je..sbb ragam org berbeza..ada yg bg alamat tersebut tp x dduk disitu la,rumah saudara la & mcm-2 lagi..ape pun sbnrnye bergantung jgk pd nurse tu..ada nurse yg jenis call dlu sblm nk dtg,ada yg booking date siap² mase f/up kat kk sblm nk dtg rumah..

1y trước

Sme² .. kalau awk rasa x selesa nti bole bgtau/berbincang dgn nurse yg menjaga awk tu..usually dorang bole faham☺️

sama la dgn sy haritu..nurse dtg mengejut.. kelam kabut jgk.. yelah rumah ank2 kecik ramai..mmg sllu xbersedia nk terima ttmu mengejut..tp nurse dh smpai nk wat mcm mne redha je lah.haha

1y trước

mmg xde inform pun.. sy ank ke5 dh ni first time nurse dtg umah..sblm2 ni xde plk.dtg time melawat ibu bersalin je.. ibu mengandung xpernah kena.😅

ntah la.. tu cara dia kot.. tempat saya selalu mmg bagitau. sebab kalau dia tak bagitau mmg tak jumpa la, takda sapa kat rumah