Sekadar Luahan

Sy ada 5 sil..sorang sil ni dia mcm tak reti bila ank dia sakit ke tak sihat ke duduk dekat dgn ank kita..ank sy baru nk masuk 3 bulan..sy dh tegur ank dia jgn dduk dkt dgn baby..sy pun dh tegur ank dia dpn mk dia..tp mk dia buat dek je. bila dia pgg ank sy,,ank dia dtg kat dia & main dgn ank sy..batuk dpn ank sy..naik darah jugak kan..kalau kita dh tegur tp mk dia tak reti bahasa nk ajar mcm mana lagi erk..mil sy tegur pun dia & ank dia ttp tak reti bahasa..sy suka balik rmh mil tp bila ingat pasal dia buat sy sakit hati dgn ank ank dia termasuk dgn mk dia yg x reti bahasa.. #firstmom

3 Các câu trả lời

sy paling xsuka parents buat dunnoe bila ank xsihat dekat2 dgn ank kita. sy penah encounter situasi mcmni,, smpai satu tahap ank sy 5bulan batuk berkahak hmpir nk admit wad. mujur sy ada budget bawa pergi neb dkt swasta every day till kahak ank berkurang. idgaf apa alasan dari parents. psl ank dia satu rumah xsihat yet tak reti nk cari alternatif. sy syg ank buah sy tp parents tk cakna tntg kesihatan ank, mmg sy tak boleh tolerate.

Buat masa skrg, kurang-kurangkan balik dulu kalau sil mcm tu. Kalau budak kita larang mmg x lut, ibarat mcm angin je kita larang. Dan Mak budaknya pun lebih kurang x masuk jgn dlm otak, better simpan dulu la ank bg antibodi kuat sikit mcm tu😂. Sy sejenis mcm tu jgk, sy peram dulu anak sy, sbb kalau da demam tu, yg kena nya kita nk berjaga mlm. Selagi boleh elak, sy elak utk ank sakit. Kalau x boleh elak, nk buat mcm mana.

urmm sama laa. anak sil saya ni plak balik sekolah je jenis xnk mandi jenuh la opah n mak Dy sruh idok Dy xnk mndi jugak . pastu dok main cium cium anak kita plak. dgn selsema nye hingus nye lg. Sy dh ckp pg Ler mndi dlu kalau nak main ngn adik tp still xjalan jgk. urmm

2mo trước

lepas dari kejadian tu Sy dh malas nk ckp banyak , Sy pesan dkt Dy kalau nak main ngn adik jgn cium cium ek . nak batuk ke bersin ke tutup mulut pastu cuci tgn . baru boleh pegang adik . kalau tak maklang cubit 🤣 gertak je buat ye idok Pon sbb anak sil tu cucu kesayangan tokwan Dy hahahaha .