SEBULAN NAIK BERAT 3kg ++

Hi semua. Nak tanya durian boleh penyebab naik berat banyak ke? Sebab bulan ni sy naik berat 3kg++. Doc bising and doc suruh minum air gula lagi sekali. 1st minum air gula sy lepas je dari GDM. Tapi sebab berat naik banyak dalam masa sebulan so doc suruh repeat minum lagi. Dan ada cara ke mcm mana nak control berat supaya next checkup okay je berat tak naik banyak 🤣 Minta tunjuk ajar dari sifu2 🙏🏼 TQ

1 Trả lời

Ya, durian juga penyebab kebaikan berat badan selain tak kawal pemakanan bergula dan tinggi karbohidrat dan tak bersenam. Buat brisk walk, dan kawal pemakanan