teringin

Tetiba teringin sangat makan meggi ramen samyang tu aduhhh ?? tapi disebabkan baru 11wk boleh ke makannya ?

34 Các câu trả lời

Depends pada org jugak. Sy mmg suka sgt samyang, dulu kerap makan. Ni dah pregnant, sy takut juga, so sy tya kt doctor. Dia ckp kalo dah smpai tahap kempunan, limitkan satu bulan sebungkus sahaja. Tambah kan telur & sayur supaya xde la kosong saje mkn, dpt jugak la zat dari telur & sayur tu.

5y trước

Ohhh so kene pelbagaikan meggi tu yee. Ok tq sis

Better jangan....usia baby terlalu kecil dan xstabil. Elak ambil pedas yg sis sendiri xleh tahan. Sy pon pnh ingin makan samyang tp bila fikir pedas dia... Aduhai nanti sembelit lagi susah. Jaga baby ya masih awal lg tu... Janin xtbentuk sempurna lagi

5y trước

Ok sis tq yee 🤗

Ermm depends on body masing2 sebenarnya. Sbb awk baru lagi. Setakat rasa dua tiga suap boleh la kot utk hilangkan kempunan. Perencah letak half je, so tak pedas sangat. Maggi pulak kan tak elok. Kena banyakkan minum air masak.

5y trước

🤣🤣🤣

Saya masa 6weeks mkn tapi letak dia.punya perencah tu sikit ja sbb mmg teringin alhamdulillah tkdk apa lgpun saya mmg orng yg suka pedas tp dh preggy kurangkan sbb kesian baby 😅😅

5y trước

Tapi risau jugak kan mkn pedas lepastu yg kat dalam kang pedas jugak rasanya huhu

Saya makan je..haha..masa tu 6w..ikut bdn jugak sis..saya makan yg wrna merah..pstu masuk 13w makan lak mi sedap spicy korea tu..Makan X pedas memang hlg selera..hihi

5y trước

Ms preggy je suka pedas..kalau x..sy nie la org paling x gemar mkn pedas..hihi..

Sy mkn je samyang tp mkn sikit aje, jgn byk sgt + jgn bubuh perencah dia byk sgt. If sakit perut & cirit birit nnt puan dehydration nnt effect kandungan pulak.

5y trước

Bole je ea.ok2 tq sis

hihi sy mkn je meggi . sbb nasi xlalu langsung . nk megi jee . blh dikatakn 3x sminggu . skrg 30w dah rs xnak dh megi tu ..tp klu ada mkn je 🙊

Jgn la sis . Fragile masi. Saya masuk 3rd semester baru berani sikit nak makan samyang cheese. Tu pun sebab kepingingin

macam sy sis.teringin sgt2.xpi fmly n husband xkasi lagi.diowg kata tggu besar sikit.tkt jdi ap2.klo nk mkn pon sikit ja😌

5y trước

yka.mkn curi2 la gitu🤣

Sy makan sbb teringin sgt tp perencah pedas tu sy letak sikit je ckup bgi ade kaler je..ok la tu makan kene berpada2