Pregnant dan PJJ

Hi semua. Ada tak kawan2 sini yg PJJ dgn suami waktu pregnant ni? Husband sy keja offshore. Jrg2 balik. Kdg2 rasa sendu pun ada layan sakit pening preggy ni sorg diri. Dengan mood tak stabil kadang2. Ada ke yang geng mcm sy juga? Sbb ni anak first. Tu yg sendu lain mcm tu bila sorg2

24 Các câu trả lời

Saya preggy anak kedua skrg ni. Dari pregnant anak first lagi dah pjj so hati dah kering sikit dibuatnya haha tambah lg husband frontliner, cuti dia dibekukan pkp ni.. Kalau tak tiap weekend dia akan balik sini, tapi ni dah lama tak dpt balik.. Last jumpa masa pregnant 5 bulan, sekarang dh 8 bulan dh.. tak dapat jumpa lagi.. sekarang ni mampu vc je dari jauh, sedih mmg sedih nak kena handle anak sorang2, layan sakit sorang2.. anak sulung tu pulak dh pandai minta nak jumpa ayah dia, bertambah sedih kita dibuatnya.. nak taknak kena kuat jelah.. inshaAllah lepas bersalin nanti kitorang tak pjj dah.. moga dipermudahkannlah urusan kita semua, aamiin..

Sy pulak terbalik. Sy yg keje offshore, husband office-based. Tahun lepas masa tgh nak usahakan utk mengandung susah sgt, sbb susah nak jumpa time subur. Sy penah sampai 2 bulan lebih tak jejak kaki kat rumah sbb asyik keluar masuk offshore. Besar dugaan masa tu. Husband pun nampak sedih je, badan pun kurus je. Sy pulak beberapa kali lah jugak nangis kat offshore sbb rindu husband 😅 Alhamdulillah awal tahun ni akhirnya dapat rezeki mengandung. Skrg duduk je berkepit dgn husband. Sgt bersyukur sbb byk masa bersama. Sis byk2 bersabar ye. Ini lah dugaan bila pasangan keje offshore 😥

Dr mula kahwin smpai la pregnant 1st ni masih PJJ..alhamdulillah xde alahan teruk..baby sngt2 memahami parent dia dok jauh kot..😅..tp tipu la x sensitif tngok org lain suami teman ke sana sini kan..semoga mummy2 yg PJJ ni diberi kekuatan & kesabaran yg tinggi smpai la hari persalinan nnti 💪

Saya since PKP ni PJJ dgn suami.. samalah anak first mmg memalam nangis gk la sbb dh biasa suami ada kt sisi.. tp apa boleh buat.. tp lg sedih dkt awak suami dkt offshore tkleh cntct ke hape.. be strong ea.. tkpe pjuk la diri smbil borak dgn baby ckap nanti ayah balik tgk kita dua.. so baby kena jaga mama skg huhuhu

saya pun sama jugak, anak first memang besar dugaannya kan, tambahan lagi pkp ni, nasib baik la baby tak banyak ragam, tapi cam seronok pulak dia duk dalam perut ni, saya dah 38 weeks 😂takpe la sis banyakkan berdoa ye, kita kena kuatkan semangat, bulan puasa ni elok la banyakkan ibadah 😇

Sma sis.. Suami kja offshore.. Sya tgh pregnant 33weeks 1st bby.. Bru jer suami bertolak pegi keja td.. Sedih jer rase.. Sunyi lg laa.. Bln depan bru suami dpt balik.. Lg sedih sbb x dpt jumpa bby bru lahir nnti..apa pun bertabah laa sis.. Kena berdikari sendiri juga sorang diri..

Yup, sama jugak macam saya pown PJJ.. Dulu mengandung berapa kali je pergi check up dengan husband.. Pastu pergi sorang2.. Even berpantang pown tanpa suami disisi, dapat seminggu je cuti pastu kena kerja dah.. Huhu.. Bertabahlah sis.. Kita perempuan kan kuat 💪🏼😉

Saya masa awal awal pjj dgn suami. Lepastu diuji pulak dgn masalah kewangan. Bertambah stress duduk umah sensorang sebab takda kawan nak borak bila balik kerja. Hari hari nangis sampai lah saya 5 bulan dia dpt kerja dekat dgn saya. Sabar je lah yg mampu ckp heheehee

same like me☺️ sy first tahu preggy lepas 2 hari husb dah kena pi btugass🤣 bermula laa episod layan alahan sorg2 kann.. sambil drive pun bluerrkk ! tapi ni la pgalaman utk kita jadi kuat sis.. Alhamdulilah , skrg dah 5month.. husb pun baru ja balik..

Sy pon pjj sis... Suami kje sg... Kbetulan sne lockdown...mmg xdptlaa balik... Bersalin pulak kbetulan mse rye.. Suami mmg confirm xdpt balik.. So dr skrg kena standby mental dan fizikal tok bersalin sorg2 suami doa dr jauh je.. Btw sy pon 1st baby...