Pregant n PJJ dgn suami

Sy pregnant 7 bln ++, tggal dgn parents n pjj dgn susmi. Emosi sgt tk kuat 🥺 korang yg pjj mcm mna planning bersalin nnti? Mmg sorg2 ke? Or husband dh apply cuti before due?

10 Các câu trả lời

Awak, saya pjj dgn suami beza 5 jam. 2 bulan sekali baru boleh jumpa dia. Sepanjang pregnancy ni mmg setiap kali saya sakit dia takde. Saya warded 2x pun dia takde jaga saya Saya czer & dah mohon husband apply cuti siap² bulan 8 nanti. Dia tolong saya jaga pantang. Waktu pantang nanti kena sibuk kemas nak migrate australia lagi. Dgn nak jaga luka bersalin czer lagi 😅 Awak mesti kuat ye. Jangan layankan emosi. Kalau nak kawan bercerita awak pm saya kat telegram @anis2895 Saya pun banyak cari support kawan PJJ. Mmg membantu ♥️

Saya pun pjj dgn suami dr awal prgnnt sampai skrg 31w .. Rasa tersangat rindu if lama sgt dia xbalik .. Kalini 2 months .. Rindu sgt, tapi suami selalu whatsapp dan call kadang² .. Nanti bersalin dlm kepala nii mmg kena prgi dgn ayah laa ke hospital, dan kalau mmg dh nk bersalin, maybe tak sempat suami sampai .. So dh ready mental fizikal.. Tapiiiii sy selalu doa time bersalin tuu suami ada disisi .. tak kuat sorang² dlm LB .. dh laa ank 1st kan .. moga kita semua yg pjj dipermudahkan semua urusan bersalin 🤲🏻❤️❤️

1y trước

Samaaa. Saya pon doakan yang sama🥹 semoga dipermudahkan smua urusan kita bersalin nanti. 🤲

Saya pun PJJ dgn husband dari usia kandungan 2 bulan sampai lah sekarang dah nak masuk 32W. Mmg sedih dan emosi bila ada certain time kita perlukan dia tapi dia takde. But isokayy semua ada hikmah nanti. Mummy kena kuat okay! Kena selalu video call untuk bg emosi kita tenang. Time beranak nanti mmg husband dah apply WFH siap siap seminggu sebelum due dan seminggu selepas due.

Saya pun sekarang tengah pjj dengan suami..minggu lepas suami trpaksa tinggalkan sy kat kg, ya Allah rasa macam tak kuat nya nak hadap..hanyaa sabar jelahh mampu..tiap malam nk tidur mesti borak ngan baby luahh kat bby rinduu kat ayah dia..baru je beberapa hari pjj macam dahh sebulan dahhh tak jumpa..

Dari awal sampai sekrg dah 32weeks PJJ . Husband di Sabah, saya di Penang . Tinggal dgn parents , pergi kerja drive sendiri to island , check up pon sesorg . Inshaa’ Allah , Allah mudahkan untuk kita semua . Kita kena kuat . Btw husband dh apply leave before due 🥰

Saya due bulan 8, tapi 26/5 hari tu dah selamat lahirkan baby prem. Suami dalam rekruit polis and now berpantang dgn kekuarga mertua. Hari hari mental breakdown. Tapi kena kuat utk baby. Ibu kuat, baby pun akan kuat. Jgn patah semangat ya. Jaga diri ❤️

sya pon PJJ dgn husband dri lepas kwen lgi..skrg ni pregnant anak no 2 dh 29 weeks.. Alhamdulillah walaupon kkdg sdeyh bila tgok org lain pregnant ada suami kat sisi...tp sya pula suami jauh..kna pikir positif balik yg masing2 ada tggungjwab..

Memang pjj dari awal pregnant sampai 31w dah. Duduk dengan parents so takde rasa lonely or emosi terlebih. Pergi checkup pun sorang. So far okay je jangan pikir sangat. Mummy kena kuat 😘

1y trước

Sama la sy pjj dr awal. 30w dh. Mmg kena kuat. Semoga dipermudahkan urusan kita semua😘

Sya ni pjj seminggu pon emosi, sekarang 8 bulan. Lagi nak smpai masa beranak lagi emosi, sbb masa ni kita sgt sgt perlukan kehadiran suami di sisi.

mintak suami apply leave. so mmg husband ada masa bersalin.