Test HIV

Selamat pagi... nak tanya, btol ke time bukak buku tok anak sulung kene bwk husband skli utk test HIV??? mohon kongsi jwpn... sbb cury la.... ade yg ckp x perlu pun, ade yg ckp kene bwk skli... tq...

94 Các câu trả lời

sy pjj dgn suami, so tak bawak dia skali waktu buka buku pink. tp kk ade bg tube ambil darah tu dlm plastik makmal & surat skali. nurse cakap nanti suami balik g je kk utk ambil darah, bawak bekas yg dia bg tu. tp suami sy baru balik skali je, tu pun cuti raya haji. so masih belum berpeluang ambil darah. so far doctor n nurse tak tanya apa pun. so maybe hal tu tak wajib kot. kalau suami sis dekat, boleh je mintak dia pergi time free, kejap je.

5y trước

ooo mcm tu.. ok noted sis.. 👍🏻

Saya buat buku dekat Lanchang Pahang mmg kena buat ujian HIV .. padahal anak no 2.. bila dah balik Johor check up sini sbb husband dah hbs kursus, hari 2 dok kg n mak mentua .. nurse kluang cakap merepek buat ujian HIV niy 😂😂😂 lain klinik lain cara

Kalau kite terus pregnant lepas nikah xperlu rasanya sbb test HIV yg kita buat utk berkahwin tuh still valid selama 6 bulan kalau xsilap saya. If kita pregnant lepas 6 bulan nikah, mungkin kena buat lg test HIV

pagi 🙋🏻‍♀️ aah, kt kkia pjaya kena buat hiv test tu..dia akan tanya bila kita nikah..sbb hiv test tu ada expired date nya..kalo masih dlm tempoh tu lg, takyah buat dah hiv test tu

Sy ritu nurse suruh suami test HIV skali..Nasib baik g ngan husband msa nak buka buku pink.. Adik ipar yg pergi sendri baru² ni nurse minta husband dia dtg skali sb nak cek HIV jgk..

xde pulak husband kne buat test tu. mula2 buka buku nurse amik darah kite je untuk check hepatitis dgn pe tah lupe..pastu hiv check kejap je, mcm test hb..cucuk hujung jari je..

Sa kena.. pdhal anak ke 3.. nurse ckp, sbb Ada kes.. mgkin Ada klinik blm laksanakan.. tp husband bila2 blh jg cek.. mcm sa, husband bjauhan.. tggu husband balik, baru buat..

Waktu sy buka haritu takda pula kena bawa husband. Just kita je. Masa dia ambik darah, dia buat sekali untuk tahu kumpulan darah, cek hb and hiv.

Morning..haah..bkn ank first je...skrng stiap kli bka buku pink mmg kene bt hiv test tu..so suami wjib ikut bla 1st time bt tu.hehehe

Sya ank sulung dan anak kedua dlu tak ada pula nak test hiv" tapi skrg ank no 3 dia suruh bawa suami skali ambil darah"undang2 baru kali