Buka Buku Pink

Saya LDR dgn suami. Perlu ke bawa suami utk buka buku pink? Ada yg kata suami kena buat hiv test la, bwk ic ori suami betul ke?#firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

8 Các câu trả lời

mungkin bergantung pada kk kawasan masing2 kot. saya buka buku pink last week, suami ikut juga just in case. tp takde check suami. nurse cuma check ic dan sijil nikah saya, dan saya sorg je yg buat hiv test tu. mungkin sis boleh call dulu kk untuk tanya.

2y trước

Okay awk nnt sy try call.

Saya buka buku pink tak bawa suami pun. If suami nak teman kan pun boleh. Buka buku pink nurse minta ic suami istri, sijil nikah, gmbr berukuran passport. Ada yang tak perlu temu janji dah dapat buku pink, sebab kdg takde stock, perlu booking hehe

2y trước

Tak fotocopy je

Sy bwk suami sbb suami kena ambik drh.. lpastu dorg mnta detail suami isteri.. tp photostat ic ke kad nikah xde plak.. depa tya kt jwb je dorg tulis

mcm sy, msa buka buku xbwa suami pn.. tp next apointment suami kna g ambik darah utk buat hiv test.. sy plk kna mnum air gula, n check gg... ☺️

Kk saya ni takda pula nak ic suami ke apa. Semua berkenaan kita ja. Cuma perlu bwk sijil/kad nikah. Lgpun tgk suami2 kat sini semua kne duk luar 😂

2y trước

Thanks awak🥰

Kalau daerah sy tak perlu bwk suami.. yg ambik hiv test kita je.. awk stay mana?

Yeap, betul kena bawa Suami.

2y trước

HiV Test

ya betul