Cerita Dgn Anak

Sedih sgt suami mcm xpeduli pon pasal kandungan anak no2 hurm... Xpernah pon nak usap ckp dgn baby dalam perut... Masa anak first rajin duk usap borak dgn baby dalam perut... Tp bila anak no2 mcm xambil tahu... Rasa down sgt tiap2 hri sedih sgt...

13 Các câu trả lời

Sy pon mcm tu.. Dulu Mse baru2 suami selalu usap n cium Perut sy..tiap Hari Dia akan Urut sy ,,kalau muntah Dia teman Sy je bilik air usap belakang badan sy.,sekarang bila Dia DAPAT keje baru Suami jarang Usap Perot..berbual dgn baby lg la tak... Kdg sy bawak tgan dia ke Perot tp nanti dia alihkan balik..kalau sy sakit pinggang or Tak dpat tido Malam pon Dia buat xtau..sy muntah lg la dia biarkan..Hari2 sy sedih.. Sy sorg je yg bual dgn baby, yg baby pon mcm paham je ..bile sy sedih Dia tendang2..sy siap ckp ngan suami yg sy nk balik umh mak sy n nak keje..biar sy yg jaga anak ni..sy punye Sedih sampai tengah solat pon airmata keluar laju je...tp walaupon dia buat sy sedih.. Tiap kali check up Dia mesti teman sy..kt rumah pon Dia sentiasa ade dgn sy sbb dia mmg Bukan jenis Suka Melepak.. Kadang Sy xlarat Dia masak jugak... Bile dia ajk Bincang ape yg dia buat Sampai Sy sedih.. Sy pon cita la A-Z.. Bile dia explain Sy pulak yg kesian.. Sy pon Xfham Dia Sebenarnye..sy xfaham kerja dia.. Dia dgar ape yg sy bgtau cuma Dia xlarat.. Tp dlm Diam Dia beli kan sy Bantal utk sy tido selesa xsakit pinggang.. bila Lepas je Dia explain tu terus sekarang Dia akan tunggu sy tido walaupon penat..tempat tido sy Dia kemaskan Biar sy Tak sakit.perot Sy pon tiap Hari Dia usap n cium..so better mommy Bincang dgn suami... Kdg ape suami buat tu pon ade jugak kesalahan kita.. Bile Bincang Emosi masing2 kne Baik... Jgn dlm keadaan marah... Bile kite simpan je Xpuas hati tu diri kite yg Sakit...

Biarlah sis, jaga kesihatan & perasaan tu. Kesian kat baby tu rasa mak dia sedih. Sy pun sama je, sy krja blk rmh kena kja kt rmh & kena masak smualah, sy pun pnat juga, kaki sy rasa krem sy urut sendiri, barang baby smua sy bli senditi guna duit sdiri, kalau sy sedih baby je grak2 dlm prut hiburkan hati sy. Sampai sy bcakap pun sy bcakap sdiri. Tapi positif je, ibu mengandung kenalah kuar semangat. Kan nak jadi mak..

5y trước

Smga kuat sis💪

sy yg ank first ni pun husband xde nk usap2 perut.klo dia letak tgk pun ala hjung2 je dia pegang.dia tkut kot.tp bile scan bkn main claim ank tu ikut rupa dia.cehh..bila tnya dia nk x teman sy di labour room nt, jwbnye lmbt je,xtau la,xpela tgu lua la..trkejut jgk dgn jwpn dia tp sy xnk ambik hati pun.yg penting dia jln kn tgjwb dia.redha jela dpt laki cmtu 😂

5y trước

tak tau la.over sgt kot dia punya imagine tu.hehe

Its normal sis , saya preggy anak first suami rilex2 ja tak sentuh tak sembang . Tp kalau pegi klinik dia yg bwak . Saya sorg2 jer sembang . Suami bawak g klinik balik klinik dia g keja balik keja dia stay rumah jap pastu keluar lepak . Tp skrg baby manja dgn suami , dgn saya kurang . Hmmm

Sy ank first pn suami x selalu usap perut. Bersembang mmg xde. Klu usap pn sekejap je brp saat. Selalu sy yg letak tgn dia ats perut klu baby gerak. Kdg2 rse sedih jgk. Tp xpela myb dia xnk tunjuk sgt. Tggu baby keluar je.

Komunikasi tu penting . Jenis saya suka luah kalau suami berubah walau sikit . Anak dah nak masuk 4 ni pun suami tak berapa nak usap perut tapi Alhamdulillah suami akan jadi bidan saya bersalin nanti😍

Sabar la sis..sy bby 1st.pon husbn mcm biasa2 je.xtrlalu obses.kite yg kne positif.ckp dgn ank yg abah sibuk kerja cari rzki utk kita smua.jgn burukkn ayah dye.nt ank xrapat dgn ayah.xsuka ayah

Klo cam sy plak sy x suka suami usap perut sy bila sy prgnt no 2 ni..hahaha lain org lain raga kan.sy lebih suka ank sy yg usap perut sy.kadang sy paksa2 amik tngn ank sy pegang perut sy.

sma mcm sy , mula2 sy ingt hubby mcm xsuka bila sy preggy sbb jrg la nk usap prut , tp bila da b'salin ni , ank lbih rpat gn pak dia , bole keluaq b2 dr ptg smp tgh pagi ,

Perasaan ibu mengandung kot. Buat bersabar sis, llaki ni bkn suke sgt tunjuk happy dy tu. Mungkin dy penat. Positifkan diri. Kesian bby dlm prut tu.