xnak vaksin anak & xnak ambil perancang

sblm tu jgn kecam sy.. sy bkn anti vaksin & bkn xsyg anak.. cuma xnk bg suntikan imunisasi atas sbb2 peribadi sy jg xnk ambil prncg sbb xkisah beranak rapat.. usia pun xmuda sgt klu nk jarakkan kehamilan sy baru melahirkan anak 15 mac lalu.. vaginal delivery (vaccum & episiotomy) soalan sy, knp kita d lrg beranak rapat? byk yg rapat sy tgk ok sj kedua, klu rzeki mgandung lg, ada mslh x utk buka buku pink jika anak first x ambil suntikan imunisasi

17 Các câu trả lời

Klau ank sakit ap2 jgn slhkn doc sbb sendiri yg x nk amik vaksin..doc x bg beranak rapat supaya emosi ibu x menganggu dpt rehat yg cukup,rahim dpt masa untuk penyembuhan sepenuhnya,doc kdg bising sbb ibu bnyk komplikasi mcm drh tinggi,kencing manis,tumpah drh..tu dh susahkan doc n diri sendiri..tp Klau dlm masa preg tu x mslh ap smua n tiber2 terpreg lg x de mslh pun..mcm sy ank 8m sy terlekat lg ats faktor rancang sendiri n terbabas..n mmg kalini bnyk komplikasi hb sy low manjang..ulang alik klinik bnyk kali n mental pun x brp ok x cukup rehat ank plk tgh lasak dgn perut membesar tgh tunggu hri nk bersalin je skrg..sbb tu Klau blh doc galakkan supaya jarakkan kehamilan pling2 2 thn