xnak vaksin anak & xnak ambil perancang

sblm tu jgn kecam sy.. sy bkn anti vaksin & bkn xsyg anak.. cuma xnk bg suntikan imunisasi atas sbb2 peribadi sy jg xnk ambil prncg sbb xkisah beranak rapat.. usia pun xmuda sgt klu nk jarakkan kehamilan sy baru melahirkan anak 15 mac lalu.. vaginal delivery (vaccum & episiotomy) soalan sy, knp kita d lrg beranak rapat? byk yg rapat sy tgk ok sj kedua, klu rzeki mgandung lg, ada mslh x utk buka buku pink jika anak first x ambil suntikan imunisasi

17 Các câu trả lời

bab x nak vaksin & x nak amek perancg tu sye x nak komen sbb tu hak masing2.. da bbuih nurse & Dr bg nasihat, klu x nak jgak tpulang.. bab dilarang anak jarak dkt tu mostly sbb faktor ksihatan ibu.. klu nak beranak jarak rapat pun tpulang.. hak masing2.. situasi org x sme.. klu sis ok dr segi mental &fizikal utk jge anak kcik rapat2, tpulang.. Tp ape pun sis bru bsalin bln mac.. pnjg lg pjalanan sis sbgi ibu.. enjoy!

bab vaksin mmg byk nak kena lalui dgn pihak kk nnti nak kena kaunseling jumpa pakar macam2 lagi plus why nak tolak baik mencegah dari mengubati sis , bab perancang saya sendiri x ambil sbb masih muda plus saya mmg nak beranak rapat , klau u bf bby pun tu dikira perancang semulajadi , bab vaksin saya x sokong awak sis zaman duli dgn skrng penyakit beza , apa2 pun ikutlah pilihan sis .

hai. xda msalah pun xvaksin anak. itu hak kita. klu org ckp xvaksin nnti sakit. vaksin pun bleh jd skit jgk. so sukahati kita la kan. untuk mngndung lg. klu sis sihat je bdan bleh je. sbb ada org fkir klu jarakkan kehamilan lagi xsmpat rehat sbnarnya sbb sntiasa kna jaga anak kecil. klu xjarak skli jalan je semua. nnti rehat. hahah just my 2 cent

Sepatutnya vaksin bayi kena ambil, klau vaksin tu tak bermanfaat kkm pun tak kan syorkan, lagipun vaksin nk ambil dkt swasta mahal. Zaman skrg x sama mcm dulu, zaman skrg byk penyakit. Tak kecam cuma pesan2 sj, akhirnya terpulang pd awk utk ambil atau tidak.

3t trước

ituuuu pfizer. tu letak tepi. ni komen sal vaksin anak. mmg tak mjaminkan anak sentiasa sihat. cth BCG, itu dari dulu sampai skrg masih ada. sy sndiri da tua ni pun, dulu2 kena vaksin BCG.

Sis why you Tanya sini. padahal you ada jawapan utk semua soalan you. Bab taknak vaksin anak, terserah. Bab mengandung rapat2, sis tnya kenapa kan. takpelah malas pulak nak taip. aiyoo

bagi saya awak fikir sendiri jela sis sbb awak pun taknak ikut semua suggestion doc . so awak buat je mana awak rasa betul 🥰

Antivaksin la tu kannn

4t trước

sebab