6 minggu perut lembut je. Mcm takde baby bump. Ibu lain macam mana ye?

Haritu ada rasa sikit. Sbb perut tebal tak period. Ni dah 6 minggu dia kempis sikit. Tiada rasa apa2 sakit. Cuma tak bumpy..

28 Các câu trả lời

6 minggu perut kecik lagi awak. Baby pun besar kacang hijo je. Kalau buncit tu sebab bloated. Ada setengah orang sampai 4-5 bulan pun takde perut lagi Saya perut nipis sebab badan kecik memang takde perut 😂 saya dah 24w baru naik sikit je macam 3 bulan. Tu pun boleh sorok lagi 😂 time raya still boleh melaram even dah 5 bulan and orang taktahu pun tengah pregnant. Doc KK saya kata takpe perut kecik asalkan baby membesar dengan baik. Semoga awak baik baik sahajaa dengan baby 🥰

6 minggu janin baru besar kacang, sis. Kalau 6 minggu nampak bump tu sebab ibu mengandung tu buncit/kembung perut/belum berak lagi. Kadang sampai 4-5 bulan pun belum nampak besar mana baby bump, itu semua ikut pada badan masing2.

3t trước

btul tu, sblum mngndung dh mcm buncit sikit, tapi makin bsar, ada isi la , skli dgn buncit ka apa akan nmpk bsar

😌 6 minggu mmg slim aje. Kalau yg mmg jenis berisi dah 6 bulan pun tak perasan baby bump. And nak rasa dlm perut ada baby maybe 28w ke atas. Sbb dah besar babynya

sy hari tu 30w preg pon merelax tak nampak baby bump..still blh pakai jeans harian..baju harian..spnjg preg sy naik 4kg je..skrg dh back to normal..

6 mggu tu mmg x nmpk apa, still bleh tdo meniarap 😆 klu sy 6bulan bru nmpk perut 🤭😁 sy jnis bdn kecik ja tu la org salu kata mcm x pregnant.

bby kecik lg tu xnmpk lg bby bump...sb sye berisi jd skrng 27w pon org xberapa perasan sye prgnnt sbb xnmpm bby bump sgt hehe...cuma rsa bby gerak

sy 6w tapi perut kembung..asyik nak makan...lapar je memanjang..mane la tak kembung🤣🤣

3t trước

hahhaha saya 9weeks tapi kuat MKN, perut kembung serupa 3 bulan 4 bulan 😂🤣

Saya dah nak masuk 5 bulan pun kecikk je perut tak nampak sangat. Maybe bergantung juga pada bentuk badan seseorang tu.

sy 20w pun belum npk bump . dlm 29-31w bru npk,tu pn kecik je. 37w pun org kata msh npk mcm 6bulan.😂