makan seafood

Saya br hamil 19.minggu apakah boleh makan seafood,

9 Các câu trả lời

Seafood kan banyak protein nya bunda, jd ya boleh aja.. tapi juga harus d pastikan seafood nya yg fresh biar bunda nya gk alergi

Kalo kepiting atau kerang lebih baik dihindari bun karna berpotensi terpapar merkuri.. kalo udang, ikan, cumi gapapa bun..

Boleh asal bunda pastiin seafood nya matang dengan betul.. karna takutnya kalo kurang matang malah bahaya

Boleh asal gak banyak, dan cek ya disini kan ada fitur makanan yg boleh dan tdk buat bumil

Boleh,asal Mateng .. jangan seafood yg mentah2..

Boleh tapi harus bener bener mateng

Boleh bun asal g berlebihan...

Boleh bun.. aslkan matang ..

Boleh