Vitamin Tambah Darah

Saya tidak makan vitamin tambah darah yg diberikan oleh klinik kerana jika sya makan HB saya akan semakin menurun. Disebabkan itu, saya telah menggantikan suplement lain (berupa jus) dan makan setiap hari. HB saya naik ke paras yg selamat selpas amalkannya. Soalan saya adakah bahaya utk diri & kandungan (22w) sya bila tidak makan vitamin yg diberikan oleh klinik walaupun tahap HB sya telah ok??

3 Các câu trả lời

Nurse bgtahu, jangan pernah skip ubat yg kk bg. Semakin besar baby, semakin banyak darah kena supply ke baby. Awak yakin ke nanti hb awak takkan menurun? Kalau jadi ape2 dekat baby awak tu jangan salahkan sesapa. Kalau nurse tahu ni mesti kena bebel even hb awak tinggi. Bila2 masa hb blh drop.

The best you tanya pada doktor ya. Any issue or question yang awak ada, terus consult dengan doktor ya.

kena ingat hb senang turun bila kndungan makin besar. u ada halfway to go..so beware.