naikkan HB

Salam semua. Ada tak tips nak naikkan HB selain makan vitamin yg klinik bagi?

11 Các câu trả lời

Td sy g kk, nurse suggestkan makan ubat dgn minum air suam yg diperah dgn lemon/limau. Takpun oren tu blend takyah campur gula atau apa2 pastu minum dgn ubat. Nurse ckp ubt mcm mana pun kena mkn sbb sekali jea kita skip automatic hb drop. Selain tu, pemakanan pun kena seimbang jugak ☺️

Hb brp low? Sya hritu 7 ja.. Lepas mkn bgai2 yg ningkatkan hb.. Naik tp sikit.. lambat sgt.. tp bila mkn iberet.. Laju ja naik.. full blast plak tu.. 14 terus 😅 sebulan lebih ja mkn tu..

5y trước

Boleh try iberet 😌

Alhamdulillah spnjg pregnant dah 24 weeks ni, hb stiap bulan cantik. Sy amalkan makan kismis je. And pagi2 sy mkn roti air susu dan vitamin. Tu jee

5y trước

Wah bestnya sis

mkn vit yg kk bg tu ngn jus oren..pastu amalkn mkn jambu batu..kerang..sayuran hijau..kurma

mkn makanan yg berkhasiat sis..n jg mkn minum jugak..ambik supplement jugak😊

Sup bayam merah,kerang,jambu batu.jgn penting cont vitamin.

Makan sup bayam merah..makan kerang...

Tipsnya usaha. Jgn mls mkn mknan berzat..

Kerang..hati..jambu batu..

☺️