Ubat

Siapa pernah makan ubat coklat yg tambah darah tu 2biji ..? Skrg ni sya heran kenapa sya kena makan smpai 2biji ,pagi dan malam pula tu..padahal hb sa ok ja 11 ,bila makan kepala pening ..risau pula baby dlm kandungan sa ada efect..share2 dulu gais ?!

15 Các câu trả lời

Sebab tulahh dia suruh makan untuk elakkan risiko. Yang suruh tu doc and nurse kan? Bukan orang biasa biasa. So diaorang lagi tahu keadaan awak macam mana. So amik je. Saya masa mengandung makan 4 jenis ubat. Semua besar besar. Okay sis :)

Sebab tulahh dia suruh makan untuk elakkan risiko. Yang suruh tu doc and nurse kan? Bukan orang biasa biasa. So diaorang lagi tahu keadaan awak macam mana. So amik je. Saya masa mengandung makan 4 jenis ubat. Semua besar besar.

Sy makan sebiji pagi sebiji sebelum tidor.. mmg hb naik dari 10.7 ke 12.6.. sy hari2 makan jambu batu.. nurse atau dr takkan suruh makan apa2 pil kalau bahaya kan awak dan kndungan..

Normal HB kt KK kwsn sy 12 keatas. Slagi tak reached 12.. Nurse akn suro makan 2biji smpai HB okay. Try amik Iberet Folic 500.

Berapa week skrg? Makin meningkat week hb akan drop. Nurse nak elakkan hb drop. Hb bila dah drop payah nak naik balik

Normal hb 12 ke atas..11 tu kira atas pagar lah..saya makan zincofer.pun 2 biji sehari.pagi n ptg 1x..

Seramnya. Sy nk mkn sebiji tu pon nk muntaj je kejenye 😅 boleh tanya Doctor kenapa dia sruu mkn bnyk kali

4y trước

Hb low or atas pagar , tu doc bg 2 .. law hb drop jgk , doc tuka ubt lain ...

Klu mkn kpla trus pning,ubat x sesuai ataupun dos ubat kena kurangkan dari 2 biji p 1biji.

Sy kne mkn 4biji shari😅😅..2pgi 2mlm, sbb kurg darah

Knp xtny nurse atau doc yg suruh awk mkn sampai 2 tu...