Ingin tahu

Saya tak boleh la minum susu ibu mengandung. Tak boleh nak telan. Ada tak Ibu2 yang sama macam saya. Apa makanan yang ibu2 amalkan untuk menggantikkan khasiat susu. Terima kasih.

22 Các câu trả lời

Dh pnh try susu frisomum gold?? Dia nye rs xsm mcm susu peknen yg lain.. sbb klu ikutkn sy pn xleh nk telan susu... Frisomum dia nye flavour vanilla with honey..sedap rs dia.. n dlm ms sm bile sy minum.hri2..mudah tu membuang

Sy pun tak boleh nak terima klu susu ibu menggandung. Tapi susu tepung biasa boleh pula. Sy lebih suka susu nespray fullcream atau Everyday. Selain susu, sy minum juga susu soya or susu kambing.

Saya masa 1st dan 2nd trim je hari2 minum susu. Dah masuk 3rd trim ni, tak minum susu sangat dah. Kadang2 je saya beli susu kotak full cream atau low fat 😅

Sepatutnya minum. Sbb nutrient tue penting utk u n baby. Maybe u can make it different way. Buat mcm milkshake ke or mix it with chocolate drink ke

Sis boleh try minum susu HL perisa ape2 pon sbb dlm susu HL dah ade asid folic. Kena jugak minum susu utk sempurnakan tumbesaran baby.

Masa mengandung saya tak minum susu . Boleh amalkan selain susu juga . Kurma pun bagus , orang cakap boleh elak jaundice . Delima pun elok

Xpe jer rseny klu xboleh nk minum susu, tp mommy gantikan dgn sayur n buahan...bykkan minum air sepjgn kehamilan nie yer mommy...🙂

Sama laa..sye pn sama..xbleh mnum susu..tp kalau susu kotak berperisa boleh laa..tp klu susu tepung..mmg nk tmuntah😂

Cuba sis try susu fernleaf. Bnyk jgk susu sy try,setakat ni fernleaf ok. Skrg sy mnum susu tu je.

Sama mcm sy, sy minum susu fernleaf full cream.. Jnji ada khasiat kalsium dan vitamin